Αρμάδα 131 πλοίων βγάζει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο
- Written by E.Tsiliopoulos
Νέα επίδειξη ισχύος επιχειρεί να κάνει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο με τη γιγαντιαία άσκηση του πολεμικού ναυτικού «Θαλασσόλυκος», που ξεκινά σήμερα, 13 Μαΐου.
Η πολεμική άσκηση της Τουρκίας -όπως συνέβη και με την πρόσφατη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»- θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα διαρκέσει 12 ημέρες, με την ολοκλήρωσή της να τοποθετείται στις 25 Μαΐου.
Η Τουρκία, σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, πραγματοποιεί τη ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» (Deniz Kuzdu/Ντενίζ Κουζντού) κάθε δυο χρόνια, με τη συμμετοχή Ναυτικού, Πεζικού και Αεροπορίας.
Η τεράστια αρμάδα της Τουρκίας που θα «παρελάσει» στο Αιγαίο
Φέτος, ωστόσο, με το «θερμόμετρο» στην κυπριακή ΑΟΖ να ανεβαίνει, η δύναμη που θα συμμετάσχει στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» αναμένεται να είναι αυξημένη.
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, στην άσκηση θα λάβει μέρος μια αρμάδα 131 πολεμικών πλοίων, 57 μαχητικά αεροσκάφη και 33 ελικόπτερα.
Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 25.900.
Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης περιγράφουν την άσκηση «Θαλασσόλυκος2019 » με διθυραμβικούς τίτλους.
Οπως αναφέρει το SigmaLive, ο Τύπος της Τουρκίας σχολιάζει ότι «πολύ λίγα κράτη μπορούν μέσα σε δύο μήνες να πραγματοποιήσουν δεύτερη άσκηση, όπως εκείνη της Γαλάζιας Πατρίδας».
Τα ίδια ΜΜΕ τονίζουν ότι «στόχος και της νέας άσκησης είναι η επίδειξη ισχύος και κυριαρχίας της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ αποτελεί απάντηση στις πολιτικές εξοστρακισμού της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».
Related items
-
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση–κόλαφος για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία
-
Η Τουρκία προκαλεί με μπαράζ υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά
-
Μητσοτάκης: Αμόκ Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά
-
Ερντογάν: Νέες αναφορές για την Γαλάζια Πατρίδα
-
Γερμανικός Τύπος – Ο πληθωρισμός θα φέρει το τέλος για τον Ερντογάν
Latest from E.Tsiliopoulos
- Mitsotakis: A day of pride for Greece, the government, and all citizens with the election of Pierrakakis
- Kyriakos Pierrakakis unanimously elected President of the Eurogroup
- Horror in Nea Michaniona: 90-year-old man buried his daughter's dog alive after taping its mouth shut
- New rumors about Antetokounmpo's future: He bought an eight-story building in New York
- Voting time for Pierrakakis and van Petegem in the battle for Eurogroup leadership - The process and the factors that will determine the outcome
