Log in
A+ A A-

Μητσοτάκης: Αμόκ Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά

Featured Μητσοτάκης: Αμόκ Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά

Για αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας». Παράλληλα, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία με φόντο τις απειλές για την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

«Το μήνυμα που καλείται να εκπέμψει σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ένα μήνυμα ενότητα και εθνικής ευθύνης» δήλωσε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μέσω του νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ ενισχύεται το εθνικό οπλοστάσιο και αναβαθμίζεται εμφατικά η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη. «Οι φρεγάτες Belharra έρχονται να ενισχύσουν την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού Στόλου. Η πολιτεία απεδέχθη τις εισηγήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και πλέον η επιφάνεια και ο βυθός της χώρας θωρακίζονται σημαντικά».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «συνεκτικό και καλά διαρθρωμένο σχέδιο που απλώνεται σε όλο το φάσμα των Ενόπλων Δυνάμεων». Παράλληλα, όπως είπε, «συγκροτείται ένα υπόδειγμα αμυντικής διακρατικής συνεργασίας».

Σε ό,τι αφορά την αγορά των φρεγατών Belharra, τόνισε πως «η αγορά τους έγινε με τους πλέον συμφέροντες όρους για την ελληνική οικονομία», καθώς τίποτε, όπως ανέφερε, δεν ξεφεύγει από τη δημοσιονομική ισορροπία.

Αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν το μεγάλο μας όπλο, δικαιούνται να έχουν στην κατοχή τους τα πιο σύγχρονα μέσα και θα πρέπει να έχουν την αμέριστη προσοχή και συμπαράστασή μας.

Ζητώ από όλους αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα για το ζήτημα του κόστους. Η χώρα μας εξασφάλισε τα Rafale με συμφέροντες όρους, είπε, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.