Εχασε την έδρα το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη – ευρωβουλευτής ο Αμυράς με τη ΝΔ
- Written by E.Tsiliopoulos
Το θρίλερ της καταμέτρησης ψήφων είχε δυσάρεστη εξέλιξη για τη Σοφία Σακοράφα και την πλατφόρμα του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Μόλις η ενσωμάτωση των ψήφων έφτασε στο 93,76%, το μεσημέρι της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν εκλέγει τελικά ευρωβουλευτή –ήταν η Σοφία Σακοράφα– καθώς το ποσοστό του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών υποχώρησε στο 3,00%.
Ετσι την έδρα πήρε η Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ) εκλέγει και όγδοο ευρωβουλευτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, όγδοος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ο (προερχόμενος από το Ποτάμι) Γιώργος Αμυράς, ο οποίος, σε αυτό το σημείο ενσωμάτωσης ψήφων, αριθμούσε 102.082 σταυρούς. Ενατος είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης με 99.812 σταυρούς.
Related items
-
Φιλόνικος Βαρουφάκης σε επεισόδιο με Γάλλο αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ
-
Η Πάμελα Άντερσον μιλάει για Τσίπρα και Βαρουφάκη
-
DW: Η υποψηφιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη για την Ευρωβουλή μέσω Γερμανίας
-
Βαρουφάκης: Γνωστές από το 2012 οι "παράλληλες πληρωμές"
-
Ο σύμβουλος των Βαρουφάκη - Τσακαλώτου «ψήνει» την εξεταστική για το plan B
Latest from E.Tsiliopoulos
- Nafplio: The historic church of St. Nicholas restored and delivered
- Four additional MH-60 Romeos to join the Hellenic Navy
- LeBron James in Corfu for vacation
- Smiles in Athens with the American involvement in hydrocarbon extraction - The US Energy Secretary is also arriving today
- Permanent exhibition in the museum shell of the Bound Men of Phaleron. The impressive find is highlighted in situ