Αρχηγός Αστυνομίας: "Ο Αστυνομικός πυροβόλησε γιατί κινδύνευε η ζωή του" (VIDEO)
- Written by C.Athanasatos
Στο πλευρό του Αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 25χρονο Αφροαμερικανό στο Σεντ Λούις στέκεται ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, ο οποίος τονίζει ότι ο άνδρας απλώς προστάτευσε την σωματική του ακεραιότητα.
"Σε αυτήν την τόσο κοντινή απόσταση, ένα μαχαίρι λογίζεται ως φονικό όπλο. Ο Αστυνομικός έκανε αυτό που θα έπραττε ο καθένας από εσάς, εάν η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο", τόνισε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Σεντ Λούις, Σαμ Ντότσον.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, τέσσερα μόλις μίλια από το Φέργκιουσον, όπου ένας άλλος αστυνομικός είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, προκαλώντας αντιδράσεις και επεισοδιακές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την χώρα.
Πάντως, σε ό,τι αφορά στον 25χρονο, ο αστυνομικός που πάτησε την σκανδάλη φαίνεται πως έχει πιο ισχυρό άλλοθι περί αυτοάμυνας.
Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο που ήρθε στην δημοσιότητα την Τετάρτη.





