Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Στα 2.75 η διαδρομή στο μετρό από τον Μάρτιο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αύξησης αποδείχθηκε τελικά η διαβούλευση με το επιβατικό κοινό για τις τιμές στα μέσα μεταφοράς στη Νέα Υόρκη. Όλα αυτά καθώς η ΜΤΑ ανακοίνωσε και επίσημα ότι από τον Μάρτιο τα τρένα και τα λεωφορεία θα μας κοστίσουν ακριβότερα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι, το κόστος κάθε διαδρομής ανεβαίνει από τα 2,5 στα 2,75 δολάρια, ενώ αυξήσεις εγκρίθηκαν και για τις κάρτες διαρκείας, με την εβδομαδιαία να ανεβαίνει στα 31 και την μηνιαία στα 116.5.

Αντ' αυτού, η διαχειρίστρια εταιρεία των συγκοινωνιών αύξησε σε 11% το μπόνους ανανέωσης κάρτας, αυξάνοντας όμως το μίνιμουμ από τα 5 στα 5,5 δολάρια.

Μάλιστα, η διοίκηση της εταιρείας υπεραμύνθηκε της κίνησης αυτής, τονίζοντας ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να καταλάβει την αξία αυτού του μπόνους, την οποία ενδεχομένως να μην αντιλαμβάνεται, καθώς δεν γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει τα υπολειπόμενα ποσά των καρτών.

Η επόμενη αύξηση είναι προγραμματισμένη για το 2017, ενω η ΜΤΑ υπενθυμίζει ότι υπάρχει ένα πενταετές πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης του παρόντος δικτύου της Νέας Υόρκης.

© 2012 - 2025 NewGreekTV.com

Website Design