Log in
A+ A A-

Γκρήνπορτ: Εορτασμός της Βαϊοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου

Featured Γκρήνπορτ: Εορτασμός της Βαϊοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου

Εν όψει του εορτασμού της Βαϊοφόρου, ο π. Γεράσιμος Μπάλλας, πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρήνπορτ και εθελοντές της Κοινότητας στόλισαν τον Ιερό Ναό και ετοίμασαν εδέσματα για το καθιερωμένο παραδοσιακό τραπέζι για την Κυριακή των Βαΐων.

Ο π. Γεράσιμος, μιλώντας για την Κυριακή των Βαΐων, διευκρίνισε: «Αύριο γιορτάζουμε, όπως σε όλον τον κόσμο, την είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και φυσικά τη Βαϊοφόρο, τη γιορτή αυτή με τα βάγια όπου παίδες Εβραίων, μετά κλάδων και βαΐων, βγήκαν να Τον υποδεχθούνε. [...] Για αυτό στολίσαμε και την Εκκλησία έτσι σήμερα εδώ. Δώξα τω Θεώ, είχα αρκετό κόσμο εδώ [...], μας βοηθήσανε. Η Εκκλησία μας είναι πάρα πολύ όμορφη για να υποδεχθούμε τον Κύριο στην Εκκλησία μας, αλλά και στις καρδιές μας πρώτα από όλα. [...] Αυτό θα μας οδηγήσει στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα...»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο παραδοσιακό γεύμα που ετοιμάστηκε: «Φυσικά, εδώ αύριο έχει επικρατήσει μια πολύ μεγάλη γιορτή: εδώ και 25 χρόνια που είμαι στην Εκκλησία, μετά την κατανυκτική αυτήν εορτή, την λαμπροφόρο Βαϊοφόρο, συνηθίζεται να παίρνουμε στην τραπεζαρία μας ένα γεύμα με μπακαλιάρο σκορδαλιά και παντζάρια και όλα τα καλά του Θεού.»

Απευθύνοντας το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως προς την Ομογένεια και όλον τον κόσμο, είπε: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας - όλοι - και να κοιτάξουμε κατάματα σ' αυτή τη μεγάλη τη γιορτή που έχει αρχίσει εδώ και 40 ημέρες αλλά συνεχίζεται και όσο αναβαθμιζόμαστε και η ψυχή μας προσεγγίζει περισσότερο στο Θεό, ούτως ώστε να γιορτάσουμε την Ανάστασή Του. Εύχομαι λοιπόν, υγεία, ευτυχία [...] να αγαπάμε τον άνθρωπο [...], για αυτό που είναι, όχι για αυτό που θέλαμε να είναι ...»

Φωτογραφίες - Δέσποινα Αφεντούλη:

 Greenport DAfentouli1

Η πρόσοψη του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρήνπορτ.

Greenport DAfentouli2

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου, όπως στολίστηκε, εν όψει της εορτής των Βαΐων.

Greenport DAfentouli3

Ο π. Γεράσιμος Μπάλλας, πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρήνπορτ εντός του Ιερού Ναού.

Greenport DAfentouli4

Η αίθουσα του Ιερού Ναού έτοιμη για να υποδεχθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό τραπέζι την Κυριακή των Βαΐων.