“Στραγγίζουν” από έσοδα το καθεστώς Μαδούρο οι ΗΠΑ
- Written by E.Tsiliopoulos
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διεμήνυσε την Παρασκευή ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα «οικονομικά και διπλωματικά εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να εξασφαλιστεί πως τα έσοδα από τις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που κάνει η Βενεζουέλα θα καταλήγουν στην κυβέρνηση του αυτοανακηρυγμένου μεταβατικού προέδρου της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, που αναγνώρισε η Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ «θα χρησιμοποιήσουν τα οικονομικά και διπλωματικά τους εργαλεία για να εξασφαλίσουν ότι όλες οι εμπορικές συναλλαγές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων αυτών των δημόσιων επιχειρήσεων και του αποθεματικού διεθνούς συναλλάγματος, θα συνάδουν με αυτή την αναγνώριση», ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Δεν διευκρινίζεται εάν τα μέτρα τα οποία σκοπεύει να λάβει η Ουάσινγκτον για τον σκοπό αυτό θα αφορούν και τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας, χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth
