Logo
Print this page

Μπατίστα: Όλοι ψάχνουν τον Διαμαντίδη

Από "Ουρουγουανός μπασκετμπολίστας" που χρεώθηκε ως ανέκδοτο, πριν καν πατήσει σε παρκέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έγινε ο λόγος του 77-76 επί του Ολυμπιακού. Ο Εστεμπάν Μπατίστα μιλά στο Sport24gr για τη "ψυχή" της "ιδιαίτερης ομάδας" του και για αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Aπό... ανέκδοτο έγινε πρωταγωνιστής στην πρώτη συνάντηση των "αιωνίων", για την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Από "στόχος" του Ολυμπιακού (στο πλάνο ήταν να τον φορτώσουν με φάουλ) έγινε ο τύπος που στην πρώτη περίοδο είχε "χρεώσει" σε δυο ψηλούς των "ερυθρόλευκων" από δυο... κόκκινες κουκκίδες στον ηλεκτρονικό πίνακα. Παράλληλα, δίδασκε πώς γίνεται η δουλειά: με ψυχή.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα εκδήλωσε την απορία του για αυτό που έζησε στην τελευταία φάση του ματς. Τότε που "θυμάμαι να είδα τον Διαμαντίδη να με κοιτά, μου έδωσε την μπάλα, όταν δεν έβλεπα καν το καλάθι. Γύρισα και περίμενα πως κάποιος με κόκκινη φανέλα θα με σταματήσει, αλλά δεν υπήρχε κανένας". Και κάρφωσε για να προσθέσει το πρώτο winning shot στο βιογραφικό του, όπως υπέγραφε μια από τις πιο τρελές νίκες του Παναθηναϊκού, σε ματς "αιωνίων".

Προφανώς και όλοι είστε ενήμεροι για το τι έγινε. Αν όχι, απλά κάντε ένα "κλικ" σε αυτό που ακολουθεί.

Ο Ουρουγουανός (εξ ου και το ανέκδοτο που του... είχαν χρεώσει, πριν καν να τον δουν -Ουρουγουανός μπασκετμπολίστας) είπε λίγα λεπτά αργότερα στο sport24.gr πως "ήμουν και λίγο τυχερός". Κατόπιν ομολόγησε ότι η τύχη είναι ένας παράγοντας που συνήθως πάει με αυτούς που προσπαθούν σκληρά.

"Όλοι γνωρίζαμε τι σήμαινε αυτό το ματς, όπως και πόσο κόσμο είχαμε που πίστευαν σε εμάς, που μας έδιναν δύναμη με αυτήν την πίστη. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας στα επόμενα παιχνίδια", ενημέρωσε, για να "πνιγεί" στην αγκαλιά αυτών που περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια, όταν έφυγε προτελευταίος από το ΟΑΚΑ -το "έκλεισε" ο Διαμαντίδης.

"Όλοι ξέρουν τον χαρακτήρα του Παναθηναϊκού και πόσο σημαντικά είναι τα ματς με τον Ολυμπιακό". Όλοι ξέρουν και τη σημασία της άμυνας. "Είσαι σίγουρη;", λέει και γελάει.

Όλοι σας είχαν για αουτσάιντερ, λόγω των απουσιών, του άδειου γηπέδου και του νεανικού ρόστερ...

"...αλλά όλα αυτά ήταν πράγματα που ξέραμε πριν το ματς. Πριν καν αρχίσουμε να προετοιμάζουμε αυτόν τον αγώνα. Ότι δεν θα 'χουμε κοντά μας συγκεκριμένους παίκτες, πως θα μας λείψουν οι φίλοι μας. Αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά το ματς. Δεν μπορούσαμε να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν είναι στο χέρι μας. Για αυτό, επικεντρωθήκαμε σε εκείνο που είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε: τη μάχη μέσα στο παρκέ. Παλέψαμε από την αρχή έως το τέλος, προσπαθήσαμε να παίξουμε το καλύτερο μας παιχνίδι, να ελέγξουμε τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι τα καταφέραμε".

Τι έκανε τελικά, τη διαφορά;

"Η διάθεση για μάχη. Θέλαμε να νικήσουμε. Δεν ξέρω αν το θέλαμε πιο πολύ. Ξέρω ότι παλέψαμε έως το τέλος. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Δεν ήταν εύκολο. Φτάσαμε στο -11, ειλικρινά δεν θυμάμαι πόση ήταν η διαφορά και γυρίσαμε ενώ στα δύο λεπτά πριν το τέλος, ήμασταν στο -8. Συνεχίσαμε τη δουλειά μας, συνεχίσαμε την προσπάθεια, να παίζουμε άμυνα. Το παιχνίδι "κρατά" 40'. Όχι 38'".

Είσαι εκείνος που αναζητούν οι συμπαίκτες του, κατά τη διάρκεια του ματς

"Όχι αυτός είναι ο Διαμαντίδης. Υπάρχουν λόγοι που είναι ένας από τους καλύτερους εκεί έξω".

Ναι, αλλά εσύ είσαι που αναλαμβάνεις τα τελειώματα

"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τον καλύτερο παίκτη, στην κατάλληλη επιλογή. Κάποιες φορές θα είμαι εγώ, κάποιες άλλος. Ο Νίκος (Παππάς) έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Βοήθησε την ομάδα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης, ή μία κατάσταση. Έχουμε ιδιαίτερη ομάδα. Θέλαμε να νικήσουμε, παλεύαμε όλοι μαζί και για αυτό είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου. Ενώ ξέρουμε πως είναι πολλά αυτά που είναι εναντίον μας, παλεύουμε και παίρνουμε τα αποτελέσματα".

Αυτό, είναι έργο Ιβάνοβιτς; Ότι ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν, εσείς ασχολείστε με ό,τι περνά από το χέρι σας, παλεύοντας σε όλο το ματς; Παρεμπιπτόντως, όλοι λένε ότι είναι σκληρός και εσύ επέλεξες να δουλέψεις για δεύτερη φορά μαζί του.

"Είμαι ευτυχής που δουλεύω πάλι με τον κόουτς. Ξέρω τι μπορεί να πάρει από εμένα, τι μπορεί να κάνει στην καριέρα μου. Είναι ο καταλληλότερος για τους νέους παίκτες. Είναι άνθρωπος που δουλεύει σκληρά. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Το δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νέους παίκτες που χρειάζονται δουλειά. Όπως χρειαζόμαστε όλοι δουλειά. Είναι η τέλεια κατάσταση, για την φάση στην οποία βρίσκεται η ομάδα".

Η νίκη επί του Ολυμπιακού, είναι ένα δείγμα της αποτελεσματικότητας του;

"Είναι δείγμα του τι μπορεί να κάνει μια ομάδα που έχει πνεύμα πολεμιστή. Κάποιες φορές, το σουτ που έκανα δεν θα μπει. Δεν θα γίνεται, δηλαδή αυτό κάθε βράδυ. Όταν παλεύεις όμως, έχεις περισσότερες πιθανότητες".

Sport24

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design