Απέτυχε το πρώτο market test του Turkish Stream στη Βουλγαρία
- Written by E.Tsiliopoulos
Χωρίς επιτυχία τελείωσε η πρώτη φάση του market test για τον βουλγαρικό αγωγό από την Τουρκία μέχρι τη Σερβία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βουλγαρικής ραδιοφωνίας.
Οι δηλωθείσες ποσότητες για διαμετακόμιση αερίου μέσω του συγκεκριμένου αγωγού, ο οποίος θα αποτελεί προέκταση του Turkish Stream κρίθηκαν ανεπαρκείς, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Bulgartransgaz.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mediapool, στο τεστ συμμετείχαν μόλις τέσσερις εταιρείες – η ρωσική Gazprom και δύο θυγατρικές εταιρείες της, καθώς και η βουλγαρική Bulgartransgaz. Αναμένεται δεύτερη φάση του τεστ με τις τιμές χρήσης του αγωγού να μειωθούν και η προθεσμία των συμφωνιών να αυξηθεί από 15 στα 20 χρόνια.
Tagged under
Related items
-
Can a “Turkish Stream”-TAP collaboration exist?
-
Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Βουλγαρία, βασικοί πυλώνες της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ
-
Τετραμερής με Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία… Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας
-
Lavrov: Only with EU approval will we extend 2nd pipeline of Turkish Stream
-
Tsipras, Putin to discuss Greek economy, Turkish Stream
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth
