Logo
Print this page

Συγκρατημένοι για την Ελλάδα "Economist" και "Financial Times"

Συγκρατημένα έως πολύ επιφυλακτικά αντιμετωπίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο "Economist" και οι "Financial Times", που επισημαίνουν πως, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα, η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από την πλήρη έξοδό της από την κρίση.

Πιο σκληρό και μάλλον επικριτικό απέναντι στην ελληνική οικονομία είναι το άρθρο του Economist, το οποίο, άλλωστε, φέρει και τον σχετικό τίτλο ("Φοβού τους Έλληνες και ομόλογα φέροντας"), ενώ χαρακτηρίζει την Ελλάδα στις εσωτερικές του σελίδες ως τον "άσωτο υιό".

"Η ιδέα και μόνο της ομολογιακής έκδοσης προκαλεί τα βλέμματα και εκπλήσσει, δεδομένου του βάθους της κρίσης που βιώνει η χώρα. (...) Αν και η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο από τις σκοτεινές ημέρες, παραμένει ακόμα μακριά από το να μπορεί να σταθεί μόνη της οικονομικά".

Παράλληλα, ο Economist υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι χρειάζεται ακόμη να γίνουν αρκετά βήματα προκειμένου, το 2022, το χρέος να φτάσει το 110% του ΑΕΠ, που είναι και ο τελικός στόχος.  Επίσης, εκφράζει αμφιβολία εάν η Ελλάδα έχει συνειδητοποιήσει τους λόγους για τους οποίους έφτασε σε αυτήν την κατάσταση, κρίνοντας με γνώμονα τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες υποδέχθηκαν τις μεταρρυθμίσεις.

Στο ίδιο ύφος και το άρθρο των Financial Times, έστω κι αν έχει λιγότερο επιθετικό τόνο.  Ο τίτλος είναι "Ο μακρύς δρόμος της Ελλάδας προς την ανάκαμψη", και κύρια γραμμή του είναι πως η έξοδος στις αγορές δεν θα πρέπει να επηρεάσει τις δεσμεύσεις απέναντι στο μνημόνιο.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design