Logo
Print this page

Ρωσικό τουριστικό γραφείο βάρεσε... "κανόνι" και άφησε τους τουρίστες... στην τύχη τους!

Χτύπημα κάτω από την ζώνη θεωρείται για τον ελληνικό τουρισμό η πτώχευση μεγάλου Ρωσικού τουριστικού γραφείου, το οποίο θα προκαλέσει τουλάχιστον 25.000 ακυρώσεις αφίξεων, αλλά και αφήνει ξεκρέμαστους περισσότερους από 9000 τουρίστες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή για διακοπές στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, το μεγάλο τουριστικό πρακτορείο, που βάρεσε "κανόνι" πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά σε ελληνικά ξενοδοχεία. Ειδικότερα, μόνο για Ρόδο και Κω, το χρέος φτάνει στα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Βάσει εκτιμήσεων, μεγάλες απώλειες θα παρουσιάσουν τα ξενοδοχεία στην Κρήτη, καθώς υπολογίζεται ότι θα καταμετρήσουν απώλειες της τάξεως των 5000 αφίξεων ανά εβδομάδα, που υπολογίζεται ότι είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους από το γραφείο που ανέστειλε την λειτουργία του.

Όπως ήταν φυσικό, στις τάξεις των Ρώσων τουριστών επικρατεί αναστάτωση, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπήρξαν εντάσεις, όπως για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Πάντως, τονίζεται ότι την οικονομική "τρύπα" για θα αναλάβουν να καλύψουν ελληνικά τουριστικά γραφεία, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η εικόνα της Ελλάδας στην ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αγορά της Ρωσίας.

© 2012 - 2025 NewGreekTV.com

Website Design