Logo
Print this page

ΗΠΑ: Νέοι θάνατοι από την επιδημία γρίπης

"Καμπανάκι κινδύνου" έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εξαιτίας της επιδημίας γρίπης, αφού τα σοβαρά ή ακόμη και θανατηφόρα περιστατικά σε ολόκληρη την χώρα είναι περισσότερα του αναμενομένου, παρά την ενημερωτική καμπάνια που είχε προηγηθεί.

 

Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για "εκατοντάδες θανάτους Αμερικανών σχετικές με την επιδημία γρίπης", ενώ υπολογίζεται ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και 60 ανήλικοι.

Μια από τις Πολιτείες που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία, είναι αυτή της Λουιζιάνα, όπου τουλάχιστον 1000 ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό.

Οι Αρχές συνιστούν να μην υπάρχει εφησυχασμός και, όταν τα συμπτώματα εμφανιστούν, να επιζητάται άμεσα η ιατρική συμβουλή και, ενδεχομένως, η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα, μια νεαρή δασκάλα από το Τέξας άφησε την τελευταία της πνοή στην Εντατική, μετά την επιδείνωση της κατάστασής της λόγω μη έγκαιρης φαρμακευτικής αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.

Όπως ανέφερε ο σύζυγός της, η γυναίκα δεν προμηθεύτηκε εγκαίρως τα συνταγογραφημένα φάρμακα, καθώς θεώρησε ότι το κόστος των 116 δολαρίων ήταν πολύ υψηλό.  Όταν, πλέον, η ίωση προχώρησε, εκείνος έσπευσε στο φαρμακείο, όμως πλέον ήταν αργά.  Η άτυχη δασκάλα νοσηλεύτηκε στην Εντατική, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν προβλέπουν ύφεση της επιδημίας, τουλάχιστον στο άμεσο χρονικό διάστημα.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design