Η 331 Μοίρα “Θησέας” πρώτη στο ΝΑΤΟ
- Written by E.Tsiliopoulos
Την πρωτιά κέρδισε για άλλη μια φορά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε ΝΑΤΟϊκή εκπαίδευση που έγινε στο Αλμπαθένε της Ισπανίας. Οι ιπτάμενοι της Μοίρας «Θησέας» 331 ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό τους ως η καλύτερη ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια εναέρια μάχη.
Η 331 Μοίρα με τα Mirage 2000-5 κράτησε τον τίτλο στην Ελλάδα, καθώς και η προηγούμενη σειρά ιπτάμενων που εκπαιδεύτηκε στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση διακρίθηκε με τον ίδιο τίτλο και ήταν ξανά τα ελληνικά φτερά της 335 Μοίρας.
Για την 331 Μοίρα είναι η τρίτη φορά που ιπτάμενοι και μηχανικοί πρωτεύουν στη συγκεκριμένη ΝΑΤΟϊκή εκπαίδευση. 29 μηχανικοί και τεχνικοί εδάφους ήταν στην Ισπανία και απέσπασαν τα πιο θετικά σχόλια.
Την ίδια ώρα ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστος Χριστοδούλου στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.
«Πετάμε ψηλά πετάμε μακριά πετάμε όπου χρειαστεί και ας το εισπράξουν αυτό οι Τούρκοι. Πάντα εμείς θα έχουμε την τελευταία προσγείωση, πάντα εμείς θα είμαστε συν ένα».
Η 331 Μοίρα κλείνει αισίως 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και συνεχούς παρουσίας στο Αιγαίο με τα «δελταπτέρυγα» τα οποία και κάνουν τη μεγάλη διαφορά στον αεροπορικό αγώνα απέναντι στα μαχητικά της Τουρκίας.
Media
Related items
-
Female pilot ejects from Mirage 2000-5 fighter during landing
-
Εντυπωσιακό βίντεο από τη μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «Neptune Strike 22» με ελληνική συμμετοχή
-
Die Welt για Rafale – «Γαλλικά μαχητικά κατά του Ερντογάν»
-
Πολεμική Αεροπορία: Super Puma διέσωσε την ορειβάτη στον Όλυμπο
-
Συνοδεία C-130J USAF από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ανατολικό Αιγαίο
Latest from E.Tsiliopoulos
- Feeding the Hungry: A community effort by St. Nicholas Greek Orthodox Church and National shrine
- Roman tomb with Ancient Greek inscriptions discovered in Albania
- Trial of cardiac surgeon Lymperiadis for the “fakelaki” today
- Greek Politicians React to Killing of Charlie Kirk
- Nafplio: The historic church of St. Nicholas restored and delivered