Φωτιά σε τουρκικό πλοίο ανοιχτά του Ταινάρου
- Written by E.Tsiliopoulos
Δύο πυροσβεστικά πλοιάρια, το ένα από τον Πειραιά και το άλλο από την Κρήτη, αναμένονται στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, «Kilic 1».
Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, έχουν επιβιβαστεί με ασφάλεια σε άλλο φορτηγό πλοίο, που έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή για βοήθεια. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού, αλλά και το ρυμουλκό «Αγ. Νικόλαος», που κατά περιόδους κάνει ρίψεις νερού.
Το «Kilic», που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία, φέρει στις δεξαμενές του είκοσι τόνους ντίζελ. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- The three Greek honeys that are PDO
- Video of the execution of a Greek mobster in Canada, inside a cafe - He was known as "Bobby the Greek"
- Marina Satti nominated for the UK Music Video Awards 2025
- A Mycenaean clay amphora from the Late Bronze Age is being presented for the first time at the Archaeological Museum of Thessaloniki
- Ellinikon: 17,000 interested buyers from 110 countries to buy an apartment - The profile and motivations, the new neighborhoods