Logo
Print this page

Ελληνικό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε οι επενδύσεις να ξεκινήσουν νωρίτερα

Featured Ελληνικό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε οι επενδύσεις να ξεκινήσουν νωρίτερα

Σιγή ιχθύος επικράτησε μετά τη χθεσινή, διάρκειας 1,5 ώρας, συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σπύρο Λάτση, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που εμπλέκονται στο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε όσα έχει δηλώσει και δημοσίως πως το Ελληνικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη επίλυση των εκκρεμοτήτων. Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση ζήτησε από την πλευρά του επενδυτικού σχήματος και δεσμεύσεις για την εμπροσθοβαρή εκτέλεση της σύμβασης. Να έρθουν νωρίτερα κάποιες επενδύσεις ώστε να αποτυπωθούν ταχύτερα στην οικονομία οι θετικές επιπτώσεις.

Στην ουσία ζητήθηκε από τους επενδυτές να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού τα πρώτα 4 – 5 χρόνια το έργο θα είναι ζημιογόνο. Θα εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης του παλαιού αεροδρομίου, τα έργα κατασκευής του πάρκου, των δημοσίων δικτύων, κ.ά.

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου να εκδοθούν οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) ενώ ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στην προώθηση του έργου είναι ότι κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιείται διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση αλλά και των συναρμόδιων υπουργών Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη και Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Στόχος των διυπουργικών, όπως αναφέρει η Καθημερινή, θα είναι να επιλύοντα όσα θέματα προκύπτουν κατά τη σύνταξη των ΚΥΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να συνεδριάζουν τρεις φορές την εβδομάδα υπηρεσιακοί παράγοντες από τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design