Logo
Print this page

Συνελήφθη ο βραβευμένος δημοσιογράφος και παράνομος μετανάστης Χοσέ Αντόνιο Βάργκας

Yπό κράτηση παραμένει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ακτιβιστής, δημοσιογράφος Αντόνιο Βάργκας ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.


Ο Βάργκας γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και είναι παράνομος μετανάστης από την ηλικία των 12 ετών όπου ζει στις ΗΠΑ.
Εκπρόσωποι της οργάνωσης Define American ("Προσδιόρισε τον Αμερικανό") που ίδρυσε το 2011 ο Βάργκας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ανθρώπων οι οποίοι ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, είχαν πάει στην πόλη Μακάλεν του Τέξας για να συναντηθούν με μέλη άλλων μη κυβερνητικών, ανθρωπιστικών οργανώσεων για να δώσουν ανθρώπινο πρόσωπο στις ιστορίες των παιδιών και των οικογενειών που φεύγουν από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της κεντρικής Αμερικής.

"Ήταν προφανές, όσο βρισκόμασταν εκεί, σε αυτή την πόλη της μεθορίου, ότι ο ιδρυτής της οργάνωσής μας, ο Χοσέ Αντόνιο Βάργκας, δεν θα μπορούσε να φύγει από το Μακάλεν. Αυτή είναι η κατάσταση που ζουν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς χαρτιά, στριμωγμένοι στα σύνορα", επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση.


Νωρίτερα το πρωί ο Βάργκας έγραψε στο Τουίτερ του ότι επρόκειτο να περάσει από την ασφάλεια του αεροδρομίου McAllen Miller και πως μέχρι τώρα έχει ταξιδέψει σε 40 Πολιτείες. «Αυτή τη φορά δεν ξέρω τι θα συμβεί» έγραψε και λίγη ώρα μετά κάποιος ανέβασε στο Τουίτερ φωτογραφία του Βάργκας με χειροπέδες.

Ο 38χρονος δημοσιογράφος τo 2008 εργάστηκε στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ και τιμήθηκε, μαζί με άλλους συναδέλφους του, με το βραβείο Πούλιτζερ για τα ρεπορτάζ τους που αφορούσαν τη σφαγή στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ το 2008.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες αυτήν την περίοδο με ένα κύμα αφίξεων παράνομων μεταναστών, στην πλειονότητά τους παιδιών που ταξιδεύουν μόνα, χωρίς τους γονείς τους. Από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν περάσει τα σύνορα περισσότερα από 57.000 τα οποία έρχονται από περιοχές της κεντρικής Αμερικής που μαστίζονται από την φτώχεια.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design