Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Απώλεια για τη δημοσιογραφική οικογένεια

  • Written by 

Ένας εξαίρετος δημοσιογράφος έφυγε χθες, από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

  Ο Νίκος Ζερβονικολάκης, δούλεψε σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, Έθνος, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες ενώ δούλεψε στο ραδιόφωνο και στην ιδιωτική τηλεόραση. Ήταν μέλος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Γεννήθηκε το 1948 στη Λάστρο της Σητείας. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη και την Αφρική.

Eίχε πάθος με την φωτογραφία. Κάποιες από τις συλλογές του τις εξέθεσε σε τρεις ατομικές εκθέσεις, με φωτογραφικά θέματα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Έγραψε περισσότερα από 10 βιβλία. Την οδύνη της για τον πρόωρο χαμό του Νίκου Ζερβονικολάκη εξέφρασε με συλληπητήρια δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Είχε την ικανότητα να συνδυάζει τη "χειρουργική" δημοσιογραφική γλώσσα με τη γλαφυρή της λογοτεχνίας, χωρίς ποτέ να αδικεί καμιά από τις δυο. Είχα την τύχη να συνεργαστούμε και να κάνουμε μαζί πολλά από τα δημοσιογραφικά μας βήματα» σημειώνει η κ. Βούλτεψη στη δήλωση της.