Νέα Υόρκη: Δέκα λόγοι που οι Ελληναράδες γουστάρουμε την 30 Avenue της Αστόρια
Στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν ελληνικές "φωλιές" εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και η Αστόρια είναι από τις πιο γνωστές. Επιλέξαμε λοιπόν, ως "Ελληναράδες" να μιλήσουμε για την 30th Avenue (30η Λεωφόρος) της Αστόρια. Δέκα λόγοι λοιπόν που εμείς οι Ελληναράδες γουστάρουμε την 30 Avenue.
1. Γιατί στο ρεπό μας – αν και όποτε έχουμε - μπορούμε να κάνουμε αυτό το οποίο ξέρουμε καλά: Να πηγαίνουμε από την μια καφετέρια στην άλλη.
2. Γιατί και να μην είναι Ελληνίδα η σερβιτόρα, αν μας ξεφύγει κανένα ελληνικό θα καταλάβει τι εννοούμε.
3. Γιατί μπορούμε να παραγγείλουμε φραπέ σε γυάλινο ποτήρι και να τον απολαύσουμε.
4. Γιατί παραγγέλνουμε φρέντο καπουτσίνο και όχι "iced cappuccino"
5. Γιατί δεν υπάρχει άλλη περιοχή στη Νέα Υόρκη που η λέξη «μ@λάκας» να έχει τέτοια αναγνωρισιμότητα.
6. Γιατί ακόμη κι ένα φαινομενικά αμερικανικό μαγαζί θα το έχει Έλληνας.
7. Γιατί στο μανάβικο θα δούμε την Ελληνίδα γιαγιά να ψωνίζει οπωροκηπευτικά και να παίρνει τον Εθνικό Κήρυκα δωρεάν.
8. Γιατί ενώ οι άλλοι θα βλέπουν Αμερικανικό Football και διεθνές ποδόσφαιρο, εμείς θα ψάχνουμε ένα καφέ που θα δείχνει το «υπερθέαμα» της Σούπερ Λίγκα.
9. Γιατί το Athens Square Park δεν παύει να είναι για εμάς η «Πλατεία Αθηνών».
10. Γιατί, διάολε, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρεθούμε, τα καλά και τα στραβά μας δεν τα αλλάζουμε ποτέ.
Related items
-
Επίθεση Τσίπρα στα Τίρανα: Εξελίξεις για την ομογένεια που δεν μας ικανοποιούν
-
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται την ελληνική ομογένεια (VIDEO)
-
Μακεδονικό: Την Τετάρτη η συνάντηση στον ΟΗΕ - Εντείνει τις πιέσεις η ομογένεια
-
Νέα Υόρκη: Σε ομηρία οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί - Τα πάνω - κάτω από την εγκύκλιο του Υπουργείου
-
Κύπρος: Συνάντηση Επιτρόπου Προεδρίας με αντιπροσωπεία του AHI
Latest from
- Ανατολική Αττική: Η επόμενη μέρα της τραγωδίας - Tης Άννας Σαρηγιάννη
- The "Olive You" Campaign at the Fancy Food Show in New York
- Ελεύθερος με εγγύηση και υπό περιοριστικούς όρους ο Κ. Μπαρμπαρούσης
- Ο Semyon Bychkov στη Νέα Υόρκη
- Παμμακεδονική Αμερικής: "Σεβαστείτε την Ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας"