Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Παμμακεδονική Αμερικής: "Σεβαστείτε την Ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας"

  • Written by 

Έκκληση - προειδοποίηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, απηύθυνε η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία.

 

Το Προεδρείο της Παμμακεδονικής επαναλαμβάνει την θέση για καμία χρήση του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου της στο επικείμενο μόνιμο συνταγματικό όνομα της FYROM, ενώ, απευθυνόμενο στον ελληνισμό του εξωτερικού, προειδοποιεί για δημιουργία "τετελεσμένων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, λίγο πριν την συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ στην Σόφια. Η Παμμακεδονική Αμερικής, τα μέλη της οποίας συνεχίζουν τις επαφές και την ενημέρωση της Aμερικανικής πολιτικής σκηνής, παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να στείλουμε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και να διευκρινίσουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με τις ίδιες σταθερές θέσεις όσον αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων: Επιμένουμε ότι εθνική θέση είναι η θέση την οποία εξέφρασαν οι Αρχηγοί των Ελληνικών Κομμάτων στην συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1992, όπου γίνεται σαφές ότι στην όποια λύση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία ή παράγωγο αυτού.

Καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να λάβει χώρα αν δεν δεχτούν οι Σκοπιανοί τις παραμέτρους για λύση erga omnes, για συνταγματική αναθεώρηση, για ταυτότητα και γλώσσα και απαλοιφή της οποιαδήποτε λυτρωτικής διάθεσης. Επιπροσθέτως, εμείς παραμένουμε ακλόνητοι στην θέση μας, ότι δεν δεχόμαστε την χρήση του όρου Μακεδονία.

Κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά, σας καλούμε να σεβαστείτε την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Ζητάμε να μην προβείτε στην οποιαδήποτε αλχημεία για μεσοβέζικες λύσεις βάζοντας τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ από το παράθυρο. Η Ενδιάμεση συμφωνία την οποία δεν σεβάστηκαν οι Σκοπιανοί και την οποία δεν μπόρεσαν τα Ηνωμένα Εθνη να επιβάλλουν, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με μία νέα ενδιάμεση συμφωνία που θα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά , θα πρέπει να ξέρετε ότι αν συμφωνήσετε στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, η ιστορία ποτέ δεν θα σας συγχωρήσει! Το μίασμα θα ακολουθεί τις επόμενες γενιές! Γι' αυτό έστω και την ύστατη ώρα σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με πατριωτισμό και τιμιότητα την διαπραγμάτευση, μην επιτρέποντας την παραβίαση των κόκκινων γραμμών. Εσείς κύριε Κοτζιά εξάλλου μας είχατε δηλώσει στην συνάντηση μας στην Ουάσινγκτον στις 17 Οκτωβρίου ότι είστε πατριώτης! Τέλος λοιπόν τα λόγια και ήρθε η ώρα των πράξεων! Εδώ και τώρα ξεχωρίζουν οι πατριώτες απ΄οτους Εφιάλτες!

Κύριοι Βουλευτές όλων των κομμάτων σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστείτε την βούληση του Ελληνικού λαού και να μην συναινέσετε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας! Σεβαστείτε τους ίδιους τους εαυτούς σας και την Δημοκρατία μας!

Αγαπητοί Έλληνες στην γενέτειρα και στο εξωτερικό, τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη απέδειξαν ότι ο Ελληνικός λαός έχει πατριωτική συνείδηση και μόνο ενωμένος μπορεί να βγει νικητής. Οφείλουμε όλοι μαζί να είμαστε σε επαγρύπνηση και έτοιμοι να διατρανώσουμε την αντίθεση μας! Τώρα είναι η ώρα ενωμένοι να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτη! Μία λύση που θα μας επιβάλουν οι σύμμαχοι μας, δήθεν για το καλό μας, η ιστορία μας έχει διδάξει τί σημαίνει αυτό! Θα δημιουργηθεί τετελεσμένο και το ξεπούλημα της Μακεδονίας θα είναι οριστικό και αμετάκλητο και τα παιδιά και εγγόνια μας θα το βρουν μπροστά τους ξανά και ξανά!

Την Μακεδονία, για την οποία χύθηκε αίμα στα ιερά της χώματα, την παραλάβαμε από τους προγόνους μας και θα την παραδώσουμε ΜΟΝΟ στα παιδιά και τα εγγόνια μας!"