Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Ελεύθερος με εγγύηση και υπό περιοριστικούς όρους ο Κ. Μπαρμπαρούσης

  • Written by 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

 

Του επεβλήθη εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια είπε πως «θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Yπενθυμίζεται πως ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης, ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής , μεταξύ άλλων που είπε, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του, ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε την Δευτέρα το πρωί.