Log in
A+ A A-

Καθαρίζουν και επισκευάζουν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις

Στον καθαρισμό του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και την επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων προχωρά η ελληνική Πολιτεία, μετά τα σκληρά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την κατάστασή τους, δέκα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που συγκλήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού και του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο τελευταίος ενημέρωσε γραπτώς τον Υφυπουργό ότι ξεκινάει εργασίες καθαρισμού τόσο στις αθλητικές εγκαταστασεις όσο και στους περιβάλλοντες χώρους.

Ειδική αναφορά έγινε και στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, στο οποίο οι εργασίες θα είναι πιο σύνθετες (καθαρισμός από λάσπες, χημικός καθαρισμός, καθαρισμός περιμετρικών καναλιών, τοποθέτηση πλαστικών σχαρών, καθαρισμός της υπόγειας δεξαμενής, απομάκρυνση των σκουπιδιών) και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

Τον καθαρισμό θα ακολουθήσουν και εργασίες επισκευής, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι χρονοβόρες και να κοστίσουν, καθώς πολλές από τις εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Σε ό,τι αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι, στόχος είναι, αμέσως μετά την επισκευή, οι χώροι να παραδοθούν σε άλλους φορεί του Δημοσίου ή ΟΤΑ, οι οποίοι θα αναλάβουν την λειτουργική ευθύνη και το οικονομικό βάρος της διαχείρισής τους.