Log in
A+ A A-

Ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες από Κύπρο – Γερμανία

Με στόχο την προβολή προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας που προσφέρουν στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και την περαιτέρω προώθησή τους στις διεθνείς αγορές, οι Υπηρεσίες ΕΟΤ Κύπρου και Γερμανίας υλοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες αντίστοιχα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες από τις δύο χώρες.

Οι «πόλεις των λιμνών»

Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις  10 Απριλίου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου διοργάνωσε fam trip για πέντε Κύπριους δημοσιογράφους στις πόλεις των λιμνών, Ιωάννινα και Καστοριά, σε συνεργασία με τους Δήμους Ιωαννιτών και Καστοριάς, την Aegean Airlines και την εταιρία Wise Ram. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι συμμετέχοντες με τη συνοδεία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ, Πέτρου Σαγάνα, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο παραλίμνιο μέτωπο των δύο πόλεων και στις δύο λίμνες, να ξεναγηθούν σε μουσεία (Μουσείο Αργυροτεχνίας και Μουσείο Αλή Πασά στα Ιωάννινα και Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς), να επισκεφθούν σημαντικά αξιοθέατα (όπως το Κάστρο των Ιωαννίνων, καθώς και το Ενυδρείο, το Αρχοντικό Τσιατσιαπά και το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά), θρησκευτικά μνημεία και τοπικά οινοποιεία (οινοποιείο Στεργίου), αλλά και να γνωρίσουν χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας των δύο περιοχών.

Επίσης, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γεώργιο Λώλη, καθώς και με τον δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντζίδη, και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αθανάσιο Ρίμο.

Στην Αθήνα

Εξάλλου, στο διάστημα 7-10 Απριλίου την Αθήνα επισκέφθηκαν δώδεκα εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων, στο πλαίσιο fam trip που πραγματοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας με τη συνεργασία του Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik, της Lufthansa, της Περιφέρειας Αττικής και της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel.

Στην έναρξη του προγράμματος επίσκεψης έλαβε χώρα ενημερωτικό workshop με αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες, τους οποίους συνόδευαν η Αρετή Πρίνου από την Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Willy Scharnow, ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα μνημεία του, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και γνώρισαν από κοντά την αθηναϊκή ριβιέρα έως το Σούνιο, με ενδιάμεση στάση στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ

«Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ και εμείς στο υπουργείο τουρισμού εργαζόμαστε καθημερινά για ποιοτική και ποσοτική μεγέθυνσή του», σημειώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Fortune” o Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κωδικοποιώντας ανάμεσα στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο αυτό, τις 9 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, μέχρι τον Οκτώβριο, με πάνω από 460.000 επισκέπτες κάθε εβδομάδα, τις περισσότερες από 3.000.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας, καθώς και το γεγονός πως στις 28 Μαρτίου ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ 4 απευθείας πτήσεις από τον Καναδά που θα διπλασιαστούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Προβολή της Πάρου και της Ελαφονήσου στις ΗΠΑ

Mε στόχο την ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης από τις Η.Π.Α. προς την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές προώθησης της Πάρου και της Ελαφονήσου στη διάρκεια επίσκεψης της ομάδας συνεργατών της εταιρίας συμβούλων των δύο Δήμων στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της συμμετοχής στη δημοφιλή ταξιδιωτική έκθεση “Travel and Adventure Show”, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022.

Subscribe to this RSS feed