Log in
A+ A A-

ΕΟΤ: Δράσεις στη Γερμανία για την προώθηση του city break τουρισμού

Δράσεις δημοσίων σχέσεων σε τέσσερις γερμανικές πόλεις υλοποίησε στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για προώθηση του city break τουρισμού στην Ελλάδα, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Ένα τεράστιο έργο περιβαλλοντικής προστασίας δημιούργησε στην Ίο η οικογένεια Μιχαλόπουλου

Μια τεράστια προσπάθεια έχει καταβάλει το τελευταίο διάστημα μια οικογένεια που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ίο . Με στόχο την αγάπη για το περιβάλλον και την προστασία του νησίου απο την βαρβαρότητα που προκαλεί ο υπερτουρισμός που έχει πλήξει άλλους γνωστούς προορισμους, η οικογένεια του Άγγελου Μιχαλόπολου , αποφάσισε να δημιουργήσει μια ξενοδοχειακή μονάδα LuxurIOS Hotels άκρως φιλικη προς το περιβάλλον ,κατασκευάζοντας το ξενοδοχείο τους  με τεχνολογίες που προστατέουν τον πλανήτη μας και ακρως ανακυκλώσιμα υλικά , που τοποθετούν την μονάδα στους ελαχιστούς προορισμούς της Ελλάδας που σέβονται πρωτίστως τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Το ζεύγος Μιχαλόπουλου και τα πέντε τους παιδιά, αποφάσισαν να αγοράσουν μια τεράστια εκτασή στο νησί, έτσι ώστε να μπορούν να κρατούν μεγάλο μέρος του νησιού καθαρό, διαφυλάσοντας τις περιορισμένες πηγές νερού και ενέργειας και όχι μονο, προς όφελος όλων,  με μοναδικό  γνώμονα την αγάπη για την Ελλάδα, όσό και  την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού για την προστασία και την προώθηση της φυσικής κληρονομιάς της Ίου. Αυτή την δραστηριότητα ανακάλυψε και η New York times, η οποία έγραψε για το επιχειριματικό έργο  του ιδρύτη του LuxurIOS Hotels, αναδεικνύοντας το ταιράστιο όραμα του

Ταξιδευοντας στην Ίο και στο παραπάνω ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λατρέψετε το φυσικό κάλλος του νησιου και θα ζήσετε την εμπειρία ενος βιολογικού κήπου, που θα σας δώσει την ευκαιρία να μαζέψετε μόνοι σας τα φρεσκα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται εκεί με βιολογικό τρόπο, έτοιμα για κατανάλωση.

" Αγάπαμε το νησί και το περιβάλλον και θέλουμε να το προστατέυσουμε και να προλάβουμε όσα συνέβησαν σε Μυκονο και Σαντορίνη, δυο μικρά νησιά που σίγουρα δεν αντέχουν τόσο υπερπληθυσμό τους καλοκαιρινούς μήνες.Δεν θα αφήσουμε την Ίο από αυτή τη μοίρα" , είπε στο New Greek TV , μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής εναλλακτικής μονάδας Βασιλική Πετρίδου. 


Η οικογένεια Μιχαλόπουλου δεν μένει μόνο στην ξενοδοχειακή της μονάδα, αφού αγωνίζεται και για το συλλογικό καλό του νησιου. Συγκεκριμένα έχει φυτεύσει περισσότερα από 55.000 δέντρα, θάμνους και ελίες για να αποκαταστήσει το βιότοπο, που είχαν πλήξει τα προηγούμενα χρόνια οι πυρκαγιές, δίνοντας της ευκαιρία στους επισκέπτες που θα επιστευτούν το Calilo, την Αγκαλιά και το Πάθος , να γίνουν νονοί και να ονοματίσουν τα προστατευόμενα δέντρα που έχουν μεταφυτευτεί και να γίνουν οι "νονοί" τους. 

Μια άλλη δράση της οικογένειας είναι και η προστασία των γαιδουριών από την εκμετάλευση και τον βάναυσο τρόπο που τα αναθρέφουν με σκοπό να "δουλεύουν". Συγκεκριμένα αγοράζουν όσα περισσότερα γαιδουράκια μπορούν, βαζοντάς τα στην μέγαλη αγκαλιά τους, σωζοντας τα έτσι από το σκληρό κουβάλημα.

Πραγματικά αξίζει να ταξιδέψετε στο νησί της Ιου και συγκεκριμένα σε ένα από τα παραπάνω ξενοδοχεία, έτσι ώστε να ανακαλύψουν την μαγεία του νησιού, αλλά και ένα project βγαλμένο από αγάπη και σεβασμό για το μέλλον των επόμενων γενεών. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπέιτε στο παρακάτω site

https://www.luxurios.com/calilo-beach-heaven-luxury-beach-resort-in-ios-island/

 

Subscribe to this RSS feed