Log in
A+ A A-

Αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των ληστών

Σε ολόκληρη την Πελοπόννησο έχει επεκταθεί η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών δραστών της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Δίστομο της Βοιωτίας.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει και στην Αντιτρομοκρατική, αφού δεν αποκλείεται στο περιστατικό να εμπλέκονται μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων ή ακόμη και γνωστοί καταζητούμενοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι ληστές παραπέμπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχε αποδειχθεί η εμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, όταν οι τρεις δράστες - έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες - εισέβαλαν στο τραπεζικό υποκατάστημα, ακινητοποίησαν το προσωπικό, απέσπασαν 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και πήραν ως αιχμάλωτο τον ταμία που χτύπησε τον συναγερμό.

Στην συνέχεια, στα 5 χιλιόμετρα απόσταση, εγκατέλειψαν και έκαψαν το όχημα, για να περάσουν στο Κιάτο με φουσκωτό.  Τότε, εγκατέλειψαν τον αιχμάλωτο στην θάλασσα και επιχείρησαν να κάψουν το σκάφος, χωρίς επιτυχία.