Log in
A+ A A-

Εκκλησία της Ελλάδος: "Ναι" στο αντιρατσιστικό

Με καθ' όλα διαφορετικό σκεπτικό σε σχέση με τις πρόσφατες θέσεις συγκεκριμένων Ιεραρχών προσεγγίζει η Εκκλησία της Ελλάδος το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

 

Στην ουσία, η μόνη παρέμβαση της Εκκλησίας έγκειται στην ένταξη ειδικής διάταξης σχετικά με την άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικρασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Όλα αυτά, την στιγμή που κάποιοι μεμονωμένοι Μητροπολίτες (Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ) είχαν εκφράσει την συνολική αντίθεσή τους, με τον Ιεράρχη της Γορτυνίας να κάνει λόγο για "ελεϊνό" νομοσχέδιο.