Log in
A+ A A-

Ο Μοσκοβισί σε Αθήνα για πολιτικές συναντήσεις

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση.

Το μεσημέρι παρακάθησε σε γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Νωρίτερα ο Πιέρ Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Αργότερα θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια. Ο Γάλλος πρώην υπουργός θα αναλάβει σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή Γιούνκερ.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είναι προγραμματισμένο να λάβει μέρος το απόγευμα και στη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, η οποία αποτελεί κορύφωση των προετοιμασιών της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις κι ενώ οι δανειστές πιέζουν για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον εισπρακτικό μηχανισμό και διαμηνύουν ότι οι όποιες φοροελαφρύσεις τις οποίες ζητά η κυβέρνηση θα σημάνουν την εξεύρεση ιοσοδύναμων μέτρων.

Στις 18.00μ.μ. η ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών που θα  μεταβούν στην γαλλική πρωτεύουσα.

Ανοιχτά θέματα μισθολόγια και απολύσεις στο δημόσιο, ρευστότητα τραπεζών, ελαστικοποίηση των στόχων για το πλεόνασμα, αλλά και  δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό.