Log in
A+ A A-

Σε μονοψήφια ποσοστά η Χρυσή Αυγή

Σε μονοψήφια ποσοστά κινείται η Χρυσή Αυγή και σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, την ίδια στιγμή που η Νέα Δημοκρατία διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το STAR στην πρόθεση ψήφου, το 21,8% των ερωτηθέντων απαντάει ΝΔ και το 21,2% ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,9%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.

Ακόμα το 48% θεωρεί ότι την άνοδο της Χρυσής Αυγής βοήθησαν «η οικονομική κρίση και το αίσθημα οικονομικού αποκλεισμού».

Η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA δίνει επίσης οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, με 21%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που λαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ 20,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,8%.ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ παίρνουν 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,2%.

Επίσης, το 76,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν «δικαιολογημένη η σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής»,και το 72,1% θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας;», το 72,1% απαντάει «ναι» και το 26,5% απαντάει «όχι» (ΔΞ/ΔΑ 1,4%).