Log in
A+ A A-

Ένταση στην ορκομωσία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων - Κασιδιάρης: "Οι κλέφτες μάς έβαλαν φυλακή"

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του προφυλακισμένου δημοτικού συμβούλου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προσήλθε με ειδική άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Πέριξ του κτιρίου στο Γκάζι, η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη δυο συγκεντρώσεις: Η πρώτη ήταν των μελών της Χρυσής Αυγής, που είχαν παραταχθεί επί της οδού Πειραιώς, αναμένοντας την άφιξη του Ηλία Κασιδιάρη.  Η δεύτερη, σε σχετικά κοντινή απόσταση, ήταν αντιφασιστικών δυνάμεων, που διαμαρτύρονταν για την παρουσία της παράταξης της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

"Είπαμε να βάλουμε τους κλέφτες στη φυλακή, αλλά προλάβανε και μας βάλανε εκείνοι. Αλλά δεν τρέχει τίποτα, στο τέλος νικάει πάντα η Ελλάδα", ήταν τα λόγια του Ηλία Κασιδιάρη κατά την άφιξή του, την ώρα που οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής τον επευφημούσαν.

Εκτός, όμως, από τον Ηλία Κασιδιάρη, τα φώτα συγκέντρωσε και ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος προσπάθησε να εισβάλει στον χώρο, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν έχει δικαίωμα, καθώς οι παρεβρισκόμενοι διέθεταν ειδικές προσκλήσεις.  Μάλιστα, ο Βουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε φραστικά στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Αθήνα, στην κρίσιμη πενταετία που έρχεται, θα γίνει καλύτερη "για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της".