Log in
A+ A A-

Συνάντηση με Τρόικα: Στο τραπέζι η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο

Η στρατηγική εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο και το πώς θα κινηθεί από εκείνο το σημείο και έπειτα η ελληνική οικονομία, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του Υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν διάφορα ζητήματα σε σχέση με την όλη διαδικασία.

"Βάζουν κάποια θέματα στο τραπέζι και προσπαθούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη. Πρέπει με το κλείσιμο της αξιολόγησης να κλείσουμε και αυτό. Πάντως, δεν συζητήσαμε σήμερα χρονοδιάγραμμα", ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την δέσμευση του μνημονίου, ο έλεγχος της Τρόικα δεν θα είναι ίδιος.

Βάσει της ίδιας πηγής, στην συνάντηση για την ενδεχόμενη "μετά το μνημόνιο εποχή" ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Πάντως, τα "καυτά" ανοιχτά μέτωπα της Κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος κατά την β' φάση, που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου.