Log in
A+ A A-

Μήνυμα ενότητας Σαμαρά στο εσωτερικό της ΝΔ

Με αναφορές στον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης και στον «πόλεμο» κατά του λαϊκισμού, ο Πρωθυπουργός «άνοιξε» την κεντρική εκδήλωση της ΝΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Στη γεμάτη αίθουσα του κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τη σωφροσύνη, τον πατριωτισμό και την αρραγή εθνική ενότητα, μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όπως είπε τότε ο ιδρυτής της ΝΔ ήταν στη σκιά της δικτατορίας, ενώ σήμερα η χώρα βρίσκεται στη σκιά της οικονομικής κρίσης.

«Σήμερα δεν είναι μια κομματική πανήγυρη, αλλά μια αναβάπτιση στα νάματα της Δημοκρατίας», είπε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις δύο υποσχέσεις που έδωσε ο ίδιος όταν ανέλαβε πριν από δύο χρόνια:

Να μη βγει η χώρα από το ευρώ
Να βγει από τα μνημόνια
«Τα κάναμε και τα δύο. Έχει ανοίξει ο δρόμος και θα βγούμε από τα μνημόνια από το τέλος αυτής της χρονιάς».

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο «ανεξόφλητο» όπως είπε γραμμάτιο του 1974: «τη νίκη κατά του λαϊκισμού». Η εξόφληση αυτού του γραμματίου «είναι το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην τρομοκρατία και στις πρόσφατες επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες χτυπούσαν στελέχη από την παράταξη της ΝΔ, ούτε ότι σχεδίαζαν να χτυπήσουν τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας για κάποιους που με δικονομικά τερτίπια προσπαθούν να τους βγάλουν έξω.

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του, όπως είπε, να ανοίξουν τα σύνορα στους λαθρομετανάστες και για τη στάση της στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία όπως είπε είναι προς όφελος των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «συνιστώσες του χάους» που «περιφέρονται στα τηλεπαράθυρα σπέρνοντας τον φόβο» και χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ηθοποιό σε μια αποτυχημένη παράσταση που θα καταλήξει επιζήμια για τον τόπο».

Παράλληλα, προχώρησε σε επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μην κατονομάζοντάς τον, αλλά λέγοντας ότι «στην ιστορία μας οι πολιτικές του τυχοδιωκτισμού αποδείχθηκαν ολέθριες» και πως τώρα είναι η ώρα του εθνικού συναγερμού ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της δημοκρατίας. Όποιος δεν θωρακίζει την πατρίδα μας σε στέρεα θεμέλια δεν προφυλάσσει, αλλά δημιουργεί ανασφάλεια, μόνο διχασμό μπορεί να φέρει. Υπάρχουν εκείνοι που υποκρίνονται και φόρεσαν σήμερα σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου. Δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά θεμέλιος λίθος της Ελλάδας πρέπει να είναι «η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός μίλησε για προσωπικά παιχνίδια στελεχών της ΝΔ, για ελάχιστες όπως είπε εξαιρέσεις, ενώ γνωστοποίησε ότι σε ελάχιστες εβδομάδες θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η πρώτη φάση της οποίας θα τελειώσει με τη λήξη της θητείας αυτής της Βουλής το 2016.

thetoc.gr