Log in
A+ A A-

Τρεις νεκροί από έκρηξη σε στρατόπεδο του Βόλου

Συγκλονίζει η τραγωδία στο πεδίο βολής Βόλου, όπου τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, όταν εξερράγη σωλήνας όλμου.  Νεκροί είναι δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας δεκανέας 19 ετών, ενώ έχει τραυματιστεί σοβαρά ένας υπολοχαγός.

Οι δύο επαγγελματίες λοχίες ΕΠΟΠ που έχασαν τη ζωή τους είναι ο Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών και ο Αναστάσιος Μεζάλας, 34 ετών, ενώ το τρίτο θύμα είναι ο 19χρονος δεκανέας Φώτιος Ανδρικόπουλος, ο οποίος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Ο 19χρονος είναι γιός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ενώ σε λίγες ήμερες θα απολυόταν. Τι έγραψαν οι φίλοι του στο λογαριασμό στο Facebook.

Τα αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Βόλου, διερευνώνται. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα, οπότε διερράγη σωλήνας όλμου.

Δείτε video από το astra tv: Πλάνα με την κινητοποίηση μετά την έκρηξη

Τι λέει το ΓΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. Ο τραυματίας αξιωματικός διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Παπούλιας: Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί

«Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τις οικογένειες των στρατιωτών.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Παπούλια: «Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος».

Δηλώσεις Αβραμόπουλου

Οδύνη και συντριβή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή.

Ανήγγειλε την έρευνα για το πρωτοφανές όπως είπε αυτό συμβάν ώστε να φωτιστεί ακριβώς τη συνέβη.

«Οι ένοπλες δυνάμεις πενθούν» σημείωσε και συμπλήρωσε « Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον. Γιατί το καθήκον δεν είναι μόνο όταν η χώρα είναι σε δύσκολες στιγμές. Τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα, και τους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί Είμαστε κοντά στις οικογένειες τους».

thetoc.gr