Log in
A+ A A-

Πλήθος όπλων αλλά και αρχαία σε σπίτι στην Εδεσσα

Μέχρι τμήματα ζώων, πιθανόν της παλαιοζωικής εποχής, αλλά και αρχαία νομίσματα, πιθανώς προερχόμενα από ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο, είχε ένας 51χρονος στην Πέλλα.

Κατασχέθηκαν τουφέκια, κυνηγετικά όπλα, πιστόλια, βαλλίστρες, τόξα, βέλη, ξίφη, ξιφίδια, τσεκούρια, σπάθες, κλομπ, μαχαίρια, χειροπέδες, σιδερογροθιές, μεταλλικά αστεράκια, μύτες βέλους, φυσίγγια κ.α.

Ο 51χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της απείθειας.

Αρνήθηκε τον έλεγχο της αστυνομίας

Αρχικά, συνελήφθη γιατί αρνήθηκε να υποβληθεί σε αστυνομικό έλεγχο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου μεταξύ άλλων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων.

Στο σπίτι του η αστυνομία εντόπισε μεταξύ άλλων τμήμα ενεπίγραφης μαρμάρινης στήλης με ανάγλυφη αναπαράσταση ιππέα, βαλίτσα με 62 απολιθωμένα τμήματα οστών (πιθανόν παλαιοζωικής εποχής) και 12 γυάλινες προθήκες με 889 νομίσματα πιθανώς προερχόμενα από την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο.