Log in
A+ A A-

Σαμαράς:"Υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας ο Τσίπρας"

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, για προσπάθεια χρηματισμού Βουλευτών από πλευράς της Κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση των 180 ψήφων για τον προτεινόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

Στις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αντέδρασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον προκάλεσε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, ιδίως από την στιγμή που οι Εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα.

Βέβαια, ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης δεν είχε μιλήσει για στοιχεία, αλλά επικαλέστηκε σχετικό δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας.

Πάντως, στην δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς στρέφεται ειδικότερα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο τονίζει πως, αν δεν έχει στοιχεία, "αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.

Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».