Log in
A+ A A-

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στα Χανιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ και μεγάλης διάρκειας, σημειώθηκε στις 4.11 το απόγευμα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Για 6,4 βαθμούς κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Πλάτωνος και 65 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος του είναι 23 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Αττική, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο.

Πολύ μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους της Κρήτης λόγω του σεισμού, καθώς έγινε αισθητός σε όλο το νησί και διήρκεσε όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, επί περίπου 5 λεπτά!

«Κουνιόμαστε ακόμα» δήλωναν χαρακτηριστικά κάτοικοι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Σύμφωνα με το portal Flashnews.gr υπάρχουν υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας τόνισε είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν ο σεισμός που καταγράφηκε είναι και ο κύριος.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο, ο σεισμός επηρέασε κυρίως τη δυτική πλευρά της Κρήτης, δεν εχει καμία σχέση με πρόσφατους σεισμούς στη βόρεια και τη νότια Κρήτη» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν o σεισμός που καταγράφηκε στις 4.11 είναι ο κύριος σεισμός. Στις 4.34 το απόγευμα καταγράφηκε και μετασεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

ΣΚΑΪ