Log in
A+ A A-

Α. Σαμαράς: Σε τροχιά εξόδου από το Μνημόνιο

Την πίστη του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από τις δανειακές συμβάσεις επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

"Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο. Η εποχή των μνημονίων ολοκληρώθηκε για τη χώρα, δεν θα ανατραπεί η ομαλή πορεία εξόδου από την κρίση. Όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στη μετά Μνημόνιο εποχή", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός άφησε για μια ακόμη φορά αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση "δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει" και να "αναστρέψει την πορεία των μεταρρυθμίσεων", παρότι ξεκαθάρισε ότι την πόλωση "κανείς δεν την θέλει".

"Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει, παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε, πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στη χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για τη χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν" ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς εστίασε στον ρόλο του τουρισμού, τονίζοντας ότι αποτελεί "το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές" και ότι "παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας."