Log in
A+ A A-

Τα δεδομένα της δεύτερης ψηφοφορίας

Από 163 έως 168 αναμένεται να είναι τα «ναι» στην αυριανή ψηφοφορία, στον απόηχο της χθεσινής πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία την ερχόμενη Δευτέρα.

Σήμερα, την απόφασή τους να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία, γνωστοποίησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γ. Κουράκος, ενώ οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης και Κ. Φούντα, μαζί με τους Π. Τατσόπουλο και Μ. Ανδρουλάκη, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «παρών» και η μόνη πιθανότητα να αλλάξουν τη στάση τους είναι να συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Πρωθυπουργού.

Με τα έως τώρα δεδομένα οι Β. Οικονόμου, Π. Μελάς, Γ. Κουράκος και Κ. Γιοβανόπουλος (είπε ότι το σκέφτεται ακόμη), αναμένεται αύριο, παρά το «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, ενώ οι Γ. Κασαπίδης, και Μ. Ιατρίδη αφήνουν «ανοιχτό» το ενδεχόμενο για θετική ψήφο στις δύο επόμενες ψηφοφορίες. Στα πιθανά «ναι» θα πρέπει να προστεθούν και οι δύο πρώην Χρυσαυγίτες Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά τους ο Β. Καπερνάρος, είπε ότι θα ψηφίσει παρών στην αυριανή ψηφοφορία αλλά άφησε κι αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο να πει το «ναι» στην τρίτη και τελευταία αφού έκανε λόγο για «θετική κίνηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος άνοιξε την πόρτα της εθνικής συνεννόησης», ενώ υπάρχει πάντα και το «ναι» του Β. Πολύδωρα σε περίπτωση οριακού αποτελέσματος.

Είναι προφανές ότι με απλά μαθηματικά ακόμη και όλοι οι παραπάνω να πουν το «μεγάλο ναι» φτάνουμε στους 173 και χρειάζονται άλλοι επτά βουλευτές. Η «δεξαμενή» των ανεξάρτητων, μετά το «Χαϊκάλης gate» έκλεισε για τον Σταύρο Δήμα και μετά το «όχι» των Θ. Παραστατίδη, Μ. Μπόλαρη, Π. Μουτσινά, Οδ. Βουδούρη, Χρ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή και Θ. Τζάκρη, απομένει μόνο η ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια βέβαια ώρα στη ΔΗΜΑΡ εκτός από τον Ν. Τσούκαλη και Ν. Φούντα, ο τρίτος της «παρέας» των οκτώ Θ. Ψύρρας, δεν «άνοιξε» τα χαρτιά του, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδριάζουν σήμερα στον απόηχο δημοσιευμάτων για διάλυση του κόμματος προκειμένου να απελευθερωθούν οι βουλευτές στις δύο ψηφοφορίες στη Βουλή. Βέβαια ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας ξεκαθάρισε ότι οι βουλέυτές της ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να; ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρούσα Βουλή.

thetoc.gr