Log in
A+ A A-

Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό πρόβλημα, η συνεχώς αυξανόμενη ροή προσφύγων προς τη χώρα μας, και η συνολική εικόνα του κέντρου της Αθήνας την τελευταία περίοδο, συνδυαστικά με τη δράση αντιεξουσιαστών στην πόλη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και αντιπαράθεσης.

Δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση, και ενδοκυβερνητικές διαφωνίες με φόντο τη μεταναστευτική πολιτική, την ώρα που γίνονται καθημερινά πλέον αποβιβάσεις προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και από εκεί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στις δύο θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό.  «Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Απλά το πρωί λιάζονται» δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Υποστήριξε πως «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί να περάσουν στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως «υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015», και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις.

Συγκεκριμένα, προανήγγειλε τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας. «Έχουμε κάνει έκκληση προς δήμους και περιφέρεια να παραχωρήσουν ό,τι διαθέσιμους χώρους έχουν, για να προσθέσουμε εμείς σκηνές ή τουαλέτες», ανέφερε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η κα Χριστοδουλοπούλου απηύθυνε και συστάσεις στα μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν τη λέξη πρόσφυγες και όχι μετανάστες ή λαθρομετανάστες, γιατί έτσι δεν θα εγκρίνει κονδύλια η ΕΕ.

Τα κύματα ανθρώπων που έρχονται από τη Συρία θα αυξηθούν, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει και ο ίδιος ότι δεν είναι μετανάστες, αλλά πρόσφυγες, που στόχο έχουν να περάσουν στη βόρεια Ευρώπη. Παράλληλα, ανέφερε τρία σημεία του σχεδίου που εκπονείται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος

Διαφοροποίηση Καμμένου, την ίδια ώρα. Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους μετανάστες στην Ελλάδα, που είναι ιδιαίτερα έντονο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ απέρριψε ως λύση τη δημιουργία χώρων υποδοχής σε εγκαταλελειμένα στρατόπεδα στα νησιά, αναφέροντας μάλιστα αυτή ήταν και η προεκλογική διαφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την ώρα, ο κος Καμμένος, συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της σημερινής αναχώρησής του για τη Μόσχα.

Ήδη η τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αφού όπως είπε η κα Χριστοδουλοπούλου, «απλά λιάζονται στο κέντρο οι μετανάστες, να πούμε στον κο Καμίνη να τους βάλει ομπρέλες» σχολίασε στον Real fm ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Κα Χριστοδουλοπούλου, αντί να γυρνάτε από κανάλι σε κανάλι, χωρίς να λέτε τίποτα, πηγαίνετε σε κανένα νησί και κάντε κάτι», γράφει στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.