Log in
A+ A A-

Το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη θα έχει την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αντικείμενο την πορεία των κορυφαίων εθνικών θεμάτων, ενώ θα συναντήσει και εκπροσώπους της οργανωμένης ομογένειας.
Ειδικότερα, στις 10:30 ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον υπεύθυνο για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.  Στη 1:30 το μεσημέρι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, με τον οποίο θα έχει συνάντηση, που θα διαρκέσει περίπου μια ώρα.
 
Νωρίς το απόγευμα και, συγκεκριμένα, στις 5:30, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, όπου και θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του, στην οποία και θα παραβρεθούν εκπρόσωποι και επικεφαλής συλλογικών και εθνικοτοπικών οργανώσεων του Αποδήμου ελληνισμού.
 
Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ.Κοτζιάς, δήλωσε οτι σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες, ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Amos Hochstein. Είπε επίσης, οτι ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι, του είπε ότι  «οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμες να κάνουν μια αντιπροσφορά» για τον αγωγό της Gazprom.