Log in
A+ A A-

Παραλίγο σύρραξη μεταξύ βουλευτών στη Βουλή - Ένταση και ύβρεις (VIDEO)

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία του υπουργού εσωτερικών Νίκου Βούτση για την ρύθμιση που παίρνει τα αποθεματικά δήμων και Περιφερειών όπου και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δίνει όπλα στους δανειστές που οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία.

Ο κ. Βούτσης κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση λέγοντας ότι «ή θα συνεχίσει να λέει ότι και οι δανειστές ή θα βάλει τις κόκκινες γραμμές όπως και ο πρωθυπουργός».

«Ακούω την μνημονιακή αντιπολίτευση που έφτασε στο σημείο να αναγγείλει το αποτέλεσμα του Γιουρογκρουπ. Για πολλοστή φορά εχετε την ευκαιρία να αναφερθείτε συγκεκριμένα και να πάρετε ευθύνες για το τι πρέπει να κάνει η χώρα και η κυβέρνηση» είπε και συνέχισε « να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από αυτή την κρίσιμη φράση αποδεχόμενη τις βασικές γραμμές που θέλουν να αποδεχθούμε οι δανειστές. Δεν το λέτε αλλά το φέρνετε γύρω – γύρω. Οι ομιλίες σας είναι για να δίνουν όπλα στους δανειστές, εταίρους και όσους θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία. 'Η θα εκπροσωπείτε τις αιτιάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών ή θα αναχθείται στο ρόλο σας. Να μας πείτε για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Ξέρετε πολύ καλά τι λένε τα κλιμάκια και ο γαλλογερμανικός άξονας. Τα ξέρατε από άλλη θέση με άλλη διάθεση αποδεχόσασταν πλήρως το τι σας λέγανε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό όμως έχει αλλάξει»

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκαν όρθιοι φωνάζοντας «ντροπή» με τον Βασίλη Κικίλια να επιτίθεται κατά του Νίκου Βούτση ενώ ο υπουργός επέμεινε ότι δεν ανακαλεί κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αποδέχονταν τις εντολές των τροικανών και οδηγηθήκαμε εδώ που οδηγηθήκαμε.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χτυπούσαν τα χέρια τους πάνω στα έδρανα και τα πόδια τους στο πάτωμα. Αποκαλούσαν τον Νίκο Βούτση απαράδεκτο και χυδαίο και τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα χυδαίων.

«Είστε γελοίοι άντε γ@μ@θ@τε» απαντούσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όρθιοι. Πρωτοστάτης ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

«Κάτσε κάτω τρομοκράτη. Εσένα στα έχει πει ο Πανούσης» του απαντούσαν εκείνοι.

Η επίμαχη φράση του Ν. Βούτση

Η αναταραχή που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης νομίζοντας ότι είναι κλειστό το μικρόφωνο του απευθύνθηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που καθόταν δίπλα του λέγοντας «έτσι ξέρω εγώ να χτυπάω ρε μα@@@κα».

Κυρ.Μητσοτάκης:Ψάχνετε ενόχους γιατί μας οδηγείτε στη χρεοκοπία

Το λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναζητεί ενόχους επειδή οδηγεί την χώρα στη χρεοκοπία. « Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ακούγοντας την Ραχήλ Μακρή να τον διακόπτει συνέχεια της συνέστησε δηκτικά « έχετε ζαλιστεί από τις πιρουέτες. Πηγαίνετε κάνετε καμιά φωτογράφηση και μετά τα λέμε».

Ορισμένοι εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν φραστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποκαλώντας τους «προδότες» και μαζεύτηκαν πάνω από το έδρανο του Ανδρέα Λοβέρδου με τις διαθέσεις και τα πνεύματα εξαιρετικά οξυμένα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκαν και κατά του προεδρεύοντα εκείνη την ώρα Αλέξη Μητρόπουλου τον οποίο εγκαλούσαν γιατί επέτρεπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να διακόπτουν με φωνές τη διαδικασία. Και ο ίδιος δεν αντελήφθη ότι ήταν ανοικτό το μικρόφωνό του και ακούστηκε να λέει «τελειώνετε γα..ω το κέρατό μου».

Μπακογιάνννη: Δεν μπορεί να κάνετε ζούγκλα τη Βουλή κ. υπουργέ

Προς στιγμή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι ωστόσο παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στηλίτευσε την στάση του κ. Νίκου Βούτση ,μίλησε για βαρύτατο ατόπημα και καταλόγισε στον υπουργό ότι ουδείς έχει διαννοηθεί από τα υπουργικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση.

« Αυτό που έπραξε σήμερα ο υπουργός είναι πρωτοφανές ατόπημα διότι αμφισβήτησε τον πατριωτισμό συναδέλφων μας. Δεν μπορείτε να κάνετε ζούγκλα τη Βουλή κύριε Υπουργέ ανακαλέστε» είπε η κ. Μπακογιάννη. Παρατήρησε μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «με αυτά που κάνετε δεν θα μπορείτε να πάτε στα χωριά σας». «Εμείς τουλάχιστον πάμε στα χωριά μας δεν καθόμαστε στα σαλόνια μας» της απάντησε ο Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ)

Επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι ούτε κατά διάνοια υπήρξε στην σκέψη του η σύνδεση με πατριωτικά ζητήματα. «Ξέρω ότι και σεις υπηρετήσατε το λαό» ανέφερε και διευκρίνησε ότι δεν υπήρξε ζήτημα ηθικής και πατριωτικής τάξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος λαμβάνοντας και εκείνος το λόγο απαίτησε από τον Νίκο Βούτση να ζητήσει συγνώμη επισημαίνοντας «Είστε απαράδεκτος και να ζητήσετε συγνώμη. Να μην διευκολύνετε διαδικασίες που οδηγούν σε εθνικό διχασμό. Μια δική σας ευθεία αναδίπλωση με την φράση της συγνώμης λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάτι που πλήττει το συμφέρον της χώρας».

Ενώ κάρφωσε και τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσφατη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου θυμίζοντας ότι « ο πρωθυπουργός πριν από χρόνια έλεγε τον Παπανδρέου Πινοσέτ και Τσολάκογλου τώρα συζητά μαζί του»

Ο πρωινός καυγάς Λαφαζάνη - Λοβέρδου για τη δραχμή

Τα αίματα στη Βουλή είχαν ανάψει απο νωρίς με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανταλλάσσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του δεύτερου για τα ενεργειακά ζητήματα.

Στην πρωτολογία του ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον Υπουργό να δώσει εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ανάγκης ρήξης με τη γερμανική Ευρώπη.

«Επιμένετε στη συγκεκριμένη δήλωσή σας; Ξέρετε τι συνέπειες μπορεί να έχει;» είπε ο κ. Λοβέρδος, ενώ αναφερόμενος στο άνοιγμα του κ. Λαφαζάνη στη Ρωσία τον κάλεσε να απαντήσει, αν όσα λέει για τον Ξέρετε αν αυτά που λέτε για τον Turkish stream επηρεάζουν άλλες συμφωνίες ή άλλους αγωγούς που περνούν από τη χώρα.

Οι αναφορές του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Υπουργό να κάνει λόγο για Πέμπτη Φάλαγγα στο εσωτερικό της χώρας και να υποστηρίζει ότι ο κ. Λοβέρδος τελεί σε απόλυτη σύγχυση.

«Υπάρχει κόκκινο νήμα που διαπνέει αυτά που λέτε. Είναι η Πέμπτη φάλαγγα. Είναι η Πέμπτη φάλαγγα, η οποία δε θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, η οποία λειτουργεί ως υπαλληλία των δανειστών. Που αν ακούσει να λέγεται κάτι για γερμανική Ευρώπη θεωρεί ότι είναι κατά της χώρας. Κάποιοι πρέπει να γράψουν το βιβλίο του καλού προτεκτοράτου απέναντι στους δανειστές και να λένε: Τηρώ και εφαρμόζω πειθήνια τις εντολές των πιστωτών και τις μετατρέπω σε εθνική ανάγκη. Υπερασπίζομαι τους πιστωτές» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, ο Υπουργός επέμεινε στη γραμμή της ρήξης με τη γερμανική Ευρώπη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως όσα ο ίδιος λέει ανοίγουν θετικούς δρόμους στη χώρα και στον Αλέξη Τσίπρα για την διαπραγμάτευση: «Από ποιους να ζητήσουμε συγγνώμη; Από αυτούς που μαζί με το εγχώριο κατεστημένο έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια και βρίσκεται στον γκρεμό. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι απαγορεύεται να περάσει από τη χώρα ρωσικός αγωγός. Μπορεί κάποια υπερατλαντικά κέντρα να ενοχλούνται, αλλά τι να κάνουμε; Εμείς θα προασπίσουμε το εθνικό συμφέρον. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός ούτε μπανανία» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Στη δευτερολογία του ο Ανδρέας Λοβέρδος συνέχισε σε ακόμα εντονότερο ύφος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο χαρακτήρισε οπαδό της δραχμής:

«Μου απάντησε ο μαχητής της δραχμής. Είστε ο ακραιφνής οπαδός της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης, αυτός ο οποίος υπερασπίζεται τη ρήξη. Είστε ο σκληρότερος κριτής της διγλωσσίας του πρωθυπουργού σε σχέση με αυτά που λέει στο εξωτερικό» είπε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος επί της ουσίας προέβλεψε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει, είτε στη Βουλή, είτε στον λαό το plan B, το οποίο δεν είναι άλλο από το Grexit. «Το σχέδιο Β που έχετε, δε θα περάσει. Θα το αποτρέψει και η πολιτική ηγεσία του τόπου και ο λαός, αν καταφύγετε σε αυτόν. Στο θέμα της δραχμής η μάχη σας είναι χαμένη. Με όσα κάνετε στον τομέα της ενέργειας στρέφεστε εναντίον της εξωτερικής πολιτικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής της χώρας. Προφανώς το έχετε καταλάβει. Αλλά αυτή η συνέπειά σας, με συνέπεια συνδέεται με την άποψή σας περί δραχμής. Ελπίζω να μείνετε λίγο καιρό στη θέση σας» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Οι αναφορές Λοβέρδου δεν έμειναν αναπάντητες από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος έκανε λόγο για παραλήρημα ενοχής από τον κ. Λοβέρδο. «Ακούσαμε ένα παραλήρημα ενοχής, γιατί στο πρόσωπό του βλέπουμε τα Μνημόνια. Είστε συνυπεύθυνος γιατί διατελέσατε Υπουργός σε κυβερνήσεις που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή. Από όπου κι αν περάσατε τα διαλύσατε όλα. Εργασία, Παιδεία , Υγεία. Είστε συνυπεύθυνος και συναυτουργός. Εμείς θα υπερασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και το λαϊκό συμφέρον» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θα αλλάξει την Ευρώπη, ενώ, όσον αφορά στα ενεργειακά, είπε ότι θέλει τη χώρα πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο που δε θα αποκλείσει τη Ρωσία, επειδή κάποιοι το θέλουν.

thetoc.gr