Log in
A+ A A-

Στα άκρα Κυβέρνηση - Στουρνάρας

Ευθείες βολές εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπολύει συντονισμένα πλέον η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις.

Σήμερα η «Αυγή», επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Υπόλογος ο Στουρνάρας» κάνει λόγο για «ΤτΕ όργανο κατά της κυβέρνησης» και σημειώνει δηκτικά ότι ο κ. Στουρνάρας «ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου». Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη -με αφορμή το επίμαχο email- πως η ΤτΕ επιλέγει οικονομικά στοιχεία ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα "κατάρρευσης" όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η αυριανή απόφαση της ΕΚΤ είναι αρνητική για την Ελλάδα, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιρρίψει τις ευθύνες στον κεντρικό τραπεζίτη, ζητώντας ακόμη και την παραίτησή του.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε και το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας αποδομεί τον κεντρικό τραπεζίτη του», που υποστηρίζει ότι «ο Τσίπρας θέλει να αντικαταστήσει τον Στουρνάρα με έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στην κορυφή της Τράπεζας της Ελλάδος».

"Να μην υπονομεύει ο αρχιτραπεζίτης"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο" επεσήμανε: "Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ". Πρόσθεσε μάλιστα πως "δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση".

"Μας ενημέρωσε η Λαγκάρντ και όχι ο Στουρνάρας"

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84, τόνισε: "Η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε για την ύπαρξη του λογαριασμού των 700 εκατομμυρίων, τον Απρίλιο απο την Κριστίν Λαγκάρντ και όχι απο το Διοικητή της ΤτΕ που ενημέρωσε εκ των υστέρων κι ενώ είχαμε την πληροφορία απο το εξωτερικό".

Πάγκαλος: Προετοιμάζεται η εκκαθάριση του κ.Στουρνάρα μέσα από πλεκτάνη και συνομωσία

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της Αυγής και τον πόλεμο κατά Στουρνάρα εκτίμησε «Είναι σαφές ότι η ΑΥΓΗ κατόπιν γραμμής άνωθεν προετοιμάζει την εκκαθάριση του κ. Στουρνάρα. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει, είναι παρανομία κατ' αρχήν, δεύτερον είναι εγκληματική κίνηση εν όψει της διεθνούς θέσεως της χώρας και της επίδρασης που θα έχει στις άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ. Και πιστεύω έγινε μετά από πλεκτάνη και συνομωσία, με τη συνδρομή διαφόρων προσώπων που δεν τολμούν να πουν το όνομά τους ακόμα και σήμερα και είναι χαρακτηριστικό το τι θα ακολουθήσει. Είναι από τις πρώτες δίκες της Μόσχας, οι οποίες θα καλύψουν τον υπόλοιπο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Κατασκευάζει εσωτερικό εχθρό σε πολλά επίπεδα η κυβέρνηση αυτή, αυτό κάνει.

thetoc.gr