Log in
A+ A A-

Καμμένος: Αντίθετος στην συμφωνία - Στηρίζει (;) Τσίπρα

Σε μια διφορούμενη δήλωση, η οποία ενισχύει τα σενάρια περί δημιουργίας Κυβέρνησης ειδικού σκοπού, προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να "αδειάζει" τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην σχετική δήλωσή του, ο κ. Καμένος αναφέρει ότι η συμφωνία η οποία επικυρώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν είχε καμία σχέση με το κείμενο που δέχτηκε τελικά η κυβερνητική αντιπροσωπεία μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.  Στο σημείο αυτό, ο κ. Καμμένος κάνει ευθεία αναφορά στον όρο περί Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων συνολικού ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να δεχτούν.

Παρόλα αυτά όμως, τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο τονίζει ότι ήρθε μπροστά σε έναν πραγματικό εκβιασμό, αφού ενυπήρχε η απειλή να υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πάντως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ξεκαθάρισε ότι, παρά την πρόθεση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να στηρίξουν τον Πρωθυπουργό, δεν πρόκειται να συνεισφέρουν σε Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με την συμμετοχή κομμάτων όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

«Είναι απίστευτο ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός πάλευε με τέσσερις ηγέτες, πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος δήλωναν ότι τα δίνουμε όλα, ακρωτηριάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού. Η ΝΔ και το Ποτάμι, την ώρα της διαπραγμάτευσης έλεγαν να τα δώσουμε όλα, σε αντίθεση με την απόφαση που είχαμε πάρει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών», κατέληξε.