Log in
A+ A A-

Πέρασε το Νομοσχέδιο - 229 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ, 6 παρών - 39 διαρροές για ΣΥΡΙΖΑ

Από την μοίρα των κομμάτων ( ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που ψήφισαν το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, δεν κατάφερε να ξεφύγει η «κυβέρνηση της Αριστεράς» καθώς η πρώτη ψηφοφορία μέτρων αποδεκάτισε τον ΣΥΡΙΖΑ αν και ο πρωθυπουργός τους έθεσε σκληρό και εθνικό και κομματικό δίλημμα.Τριανταδύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν και 6 δήλωσαν παρών και αυτό σημαίνει ότι ο Αλ. Τσίπρας ηγείται πλέον κυβέρνησης μειοψηφίας.

Μέχρι την τελευταία ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του «διαπραγματευόταν» με τους απρόθυμους υπουργούς και βουλευτές με βασικό επιχείρημα: ας μην τους κάνουμε τη χάρη να γίνουμε αριστερή παρένθεση.

Και αφού τον «προκάλεσε» ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης προεξόφλησε αινιγματικά: «Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς»

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και είχε προσδώσει εμμέσως χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης λέγοντας πως χωρίς ψήφο της Κ.Ο δύσκολα θα μείνει πρωθυπουργός, είδε και άκουσε απόψε:

* την πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει «μαύρη μέρα» ,να προβλέπει την «πολιτική του αυτοκαταστροφή» λέγοντας πως το ερώτημα δεν μπορεί να είναι «ευρώ ή δημοκρατία» σφραγίζοντας το ΟΧΙ της.

* τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να λέει Οχι μέσα σε θύελλα αντιδράσεων

* τον επικεφαλής της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης και κορυφαίο υπουργό Π.Λαφαζάνη να καταψηφίζει αλλά να μην θεωρεί ότι αποδοκιμάζει την κυβέρνηση

*32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν Οχι και 6 δήλωσαν παρών.

«Αν πέσει η κυβέρνηση δεν θα σωθεί ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη» έσπευσε να πιέσει τους βουλευτές και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μιλώντας και εκείνος για πραξικόπημα.

thetoc.gr