Log in
A+ A A-

Αντίστροφη μέτρηση για προκήρυξη εκλογών

Με ευθείες βολές και την χαρακτηριστική φράση “θα αντιδράσουμε σθεναρά” αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιτελέσει το Συνταγματικό του καθήκον, αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός ,δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων και έχει το  χρέος-όπως είπε- να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας, ζήτησε να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει του Σύνταγμα επισημαίνοντας εκ νέου οτι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα απο τις 27 Σεπτεμβρίου.

Είναι δημοκρατική πρόσκληση -πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης-και θα έχει ευθύνη ο Πρόεδρος αν δεν το πράξει, εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας. Παράλληλα, ζήτησε  εκ νέου να καλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών λέγοντας οτι δεν προβλέπονται τηλεφωνικές συνομιλίες.