Log in
A+ A A-

Στην Επιτροπή Θεσμών ο Γιάννης Πανούσης

Την κλήση του Γιάννη Πανούση και του Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισαν τα μέλη της επιτροπής, μετά από σχετική πρόταση του Γιάννη Τραγάκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

« Πιστεύω ότι πρέπει να κληθεί σε ακρόαση ο κ. Πανούσης ανεξαρτήτως της δικαστικής έρευνας της υπόθεσης, καθώς προκύπτουν σοβαρά πολιτικά θέματα μετά και την ενημέρωση του πρώην Υπουργού στον πρωθυπουργό» τόνισε ο κ Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η επιτροπή είναι κατεξοχήν αρμόδια για ζητήματα διαφάνειας όπως είναι αυτό.
«Δεν είναι ποινικό ούτε διαδικαστικό το ζήτημα είναι μείζον πολιτικό.
Πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που πλανώνται και να μην παραπέμψουμε το θέμα στις ελληνικές καλένδες» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ενώ ο Γιάννης Τραγάκης πρότεινε να αποφασίσει εντός της ημέρας το προεδρείο της επιτροπής για τον χρόνο κλήτευσης.
Να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση και όχι απλώς μια συζήτηση για να καλύψει την περιέργεια χωρίς στοιχεία ζήτησε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία συμφώνησε με την πρόσκληση των κ.Πανούση και Ρουμπάτη, ενώ για τον Διοικητή της ΕΥΠ συμπλήρωσε ότι είχε στο μυαλό της να κληθεί στις αρχές του έτους για θέματα της υπηρεσίας του αλλά τώρα επιταχύνεται αυτό από τα γεγονότα.
Εκκρεμεί να καθοριστεί η ημερομηνία πρόσκλησης και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για τα οποία θα αποφασίσει εντός της ημέρας η επιτροπή θεσμών.