Log in
A+ A A-

Κατρούγκαλος: Στο Ασφαλιστικό διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα

Υπεραμύνονται του κυβερνητικού σχεδιασμού για το ασφαλιστικό οι υπουργοί Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επιχειρώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου να καθησυχάσουν τους αγρότες, χωρίς ωστόσο να κάνουν αναφορά σε βελτιωτικές αλλαγές.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπολόγισε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από το 7% στο 20% επί του πραγματικού τους εισοδήματος, επικαλούμενος την ισονομία μεταξύ των εργαζομένων της χώρας και λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα λαμβάνουν πραγματικές συντάξεις. Χαρακτήρισε ανέφικτη την ικανοποίηση του αιτήματος των αγροτών για διατήρηση του ΟΓΑ, καθώς όπως είπε το 90,6% της χρηματοδότησής του το συνεισφέρει το κράτος. Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε «αποφασίζουμε για μας και τα παιδιά μας και δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει» και πρόσθεσε «εμείς γράψαμε το νόμο, δεν μας ήρθε μεταφρασμένος, όπως γινόταν παλιά».

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν συζητείται καμία δυσμενής αλλαγή στα φορολογικά των αγροτών, ενώ προανήγγειλε τον διαχωρισμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών απ όσους χρησιμοποιούν αυτή την ιδιότητα για να φοροδιαφεύγουν όπως είπε.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι δεν θα φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ ενώ κάλεσε τους αγρότες να συνεταιριστούν. «Να οργανωθούν θεσμικά οι αγρότες για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τη μεταρρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά.