Log in
A+ A A-

Συνάντηση Τσίπρα με επιστημονικούς φορείς

Κρίσιμη συνάντηση αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού και του υπουργού Εργασίας με εκπροσώπους γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση πληθαίνουν και ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στο διάλογο της κυβέρνησης με τους επαγγελματικούς φορείς που πρωτοστατούν στις αντιδράσεις.

Κατά πληροφορίες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος προσήλθε στη συνάντηση με νέα βελτιωμένη πρόταση.

Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπεται σταδιακός διπλασιασμός των εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων σε βάθος 3ετίας ανάλογα με το εισόδημα, χαμηλότερη βάση υπολογισμού των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες για χρονικό διάστημα 3 ή 5 ετών και πλαφόν στο ποσό υπολογισμού των εισφορών για υψηλότερα εισοδήματα, ώστε η εισφορά του 20% σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών να μην οδηγούν σε υπέρμετρη επιβάρυνση.

Πάντως, όπως και στην περίπτωση των αγροτών, δεν μεταβάλλεται ο σκληρός πυρήνας του κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά απλώς αλλάζει η μεθοδολογία εφαρμογής του, προκειμένου να μην είναι άμεσες οι επιπτώσεις.
Η κυβερνητική πρόταση βρίσκεται υπό την αίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και των δανειστών, που ζητούν τη λήψη μέτρων με άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.