Log in
A+ A A-

Κρίσιμες συσκέψεις αγροτών

Καθοριστικές για το μέλλον των κινητοποιήσεων, αλλά και για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό είναι οι τρεις σημερινές συσκέψεις στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και στον Ισθμό Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη νέα συνάντηση των αγροτών από 30 μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση ή μη των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, θα διαμορφώσουν το διεκδικητικό πλαίσιο και θα συστήσουν Επιτροπή, η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στην περίπτωση που οριστεί τελικώς το «ραντεβού». Σημειώνεται ότι, λόγω της σύσκεψης ο δρόμος στα Τέμπη θα παραμείνει ανοιχτός.

Στη Νίκαια της Λάρισας πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση αγροτών και κτηνοτρόφων με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας από το μπλόκο του Προμαχώνα. Οι παραγωγοί στη Νίκαια ακολουθούν πιο σκληρή γραμμή αφού θέτουν ως προϋπόθεση την απόσυρση των δύο επίμαχων νομοσχεδίων προκειμένου να ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Επίσης, στον Ισθμό πραγματοποιείται η Παμπελοποννησιακή σύσκεψη, με τους αγρότες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν επ’ αόριστον την εθνική οδό στα διόδια των Αγίων Θεοδώρων, ενώ περιμένουν να οριστεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό έως το τέλος της εβδομάδας.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από αύριο, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.