Log in
A+ A A-

Συνάντηση Τσίπρα - Γεννηματά για το προσφυγικό

«Το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και λαμβάνει διαστάσεις εθνικού θέματος», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε την πρωτοβουλία της κυρίας Γεννηματά για τη σημερινή συνάντηση και επέμεινε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο και να μην επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά, όπως σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξής της από τη ζώνη της Συνθήκης Σένγκεν», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα κι ότι η Αθήνα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος.
«Είναι ώρα κοινής δράσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε η κυρία Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό ζήτημα ως εθνικό.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι τα ίδια είχε υποστηρίξει και κατά το τελευταίο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που -όπως είπε χαρακτηριστικά- «η ΝΔ δεν είχε συνταχθεί με αυτήν την άποψη»