Log in
A+ A A-

Απεργιακό κύμα σε όλη την χώρα

Στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού έφτασαν με αυτοκίνητα και ταξί που συμμετέχουν στην απεργία οι απεργοί από την πόλη της Κορίνθου, όπου λίγο νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Παλαιά και νέα εθνική είναι κλειστή και με δυσκολία περνούν από παράκαμψη οι οδηγοί μέσα από το χωριό Καλαμάκι. Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε ότι μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και από το ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια της Κορίνθου.

Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού. Οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο.

Στην Σπάρτη περισσότερα από τετρακόσια τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει στην πόλη με τα καταστήματα και τα καφέ κλειστά, ενώ μεγάλη για τα δεδομένα της περιοχής ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία.

Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας. Σημειώνεται ότι στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κλειστά καταστήματα, εμπορικά και επιχειρήσεις εστίασης, μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της ΑΔΕΔΥ, συνθέτουν την απεργιακή εικόνα στο νομό Ρεθύμνου.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία,  ενώ σε συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου  θα αποφασισθεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.

Στην Λαμία εχει «νεκρώσει» η αγορά καθώς από νωρίς το πρωί όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης. Κλειστές παραμένουν και οι βιοτεχνίες, ενώ έχουν τραβήξει ρολά στα καταστήματά τους και οι επαγγελματίες.

Νωρίτερα ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λαμίας προχώρησε σε κατάληψη τόσο του Πλημμελειοδικείου της όλης όσο και του Εφετείου με συνέπεια δικαστές και διάδικοι να μην έχουν δυνατότητα να μπουν στα κτίρια και να μην εξελίσσονται δίκες.

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά.

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ φορτηγά ,ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων από τις 11 το πρωί, ενώ όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και οι καφετέριες είναι κλειστές.

Από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης στη Πρέβεζα, ξεκίνησαν τις 10 το πρωί οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην συνέχει ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης μαζί με τα τρακτέρ. Στην ‘Αρτα ,η πορεία του πραγματοποίησε Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην παλιά γέφυρα που παρέμεινε κλειστή από χθες το απόγευμα και άνοιξε μόνο για μισή ώρα το πρωί προκειμένου να περάσουν οι απεργοί.

Στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιείται μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς. Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Ηγουμενίτσα όπου από τις 6 το πρωί έδεσαν κάβους τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.

Εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δερβενακίων στο ‘Αργος, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων της Αργολίδας, ενώ και δεύτερη συγκέντρωση με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ.  Από νωρίς οι αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του ‘Αργους στο νοσοκομείο και τη Δαλαμανάρα ενώ στο κέντρο της πόλης κλειστά είναι όλα τα καταστήματα και τα καφέ.

Επίσης, κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο όπου απεργοί και αγρότες με τρακτέρ  κατευθύνθηκαν προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.Τον κόμβο στο αεροδρόμιο της Ρόδου έκλεισαν  οι αγρότες της δυτικής πλευράς του νησιού, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Στην Λακωνία Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ευρώτα, τα δημοτικά καταστήματα, ΚΕΠ και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, σήμερα, θα παραμένουν κλειστά, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τις παραγωγικές τάξεις.