Log in
A+ A A-

Διάλογος με τους αγρότες, όχι από μηδενική βάση

Νέα πρόσκληση διαλόγου προς τους αγρότες απηύθυνε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ώστε να γεφυρωθούν όπως είπε οι διαφορές και να εξευρεθούν οι καλύτερες λύσεις, τονίζοντας πάντως ότι αυτός δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση.

«Καλούμε τους αγρότες σε ανοικτό και ειλικρινή  διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για υποκίνηση και εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων κάνοντας λόγο για «ύποπτα παιχνίδια».

Διερωτήθηκε μάλιστα αν χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς τους αγρότες αυτοί που σήμερα τους αγκαλιάζουν αλλά πριν λίγο καιρό τους λοιδορούσαν.  «Να μην ελπίζουν. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη να προχωρήσει. Οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους εκμεταλλευόμενοι την αγωνία τους», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πάντως, σχετικά με την κάθοδο που προγραμματίζουν στο Σύνταγμα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα», σημείωσε.

Αναφορικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ,  η κ. Γεροβασίλη κάλεσε τη Ν.Δ να μην προβάλει προσκόμματα στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής  και να συμβάλει στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Κατέληξε πως  η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει μπροστά και να διευθετήσει το ζήτημα με κάθε νόμιμο τρόπο.