Log in
A+ A A-

Νέα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Ψέριμο

Το πτώμα ενός άνδρα, στις τουρκικές ακτές απέναντι από τη Σύμη, εντόπισε η αστυνομία της χώρας.

Αναμένεται να γίνει ταυτοποίησή του από τις τουρκικές αρχές, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για τον τέταρτο αγνοούμενο από τη Ρόδο.

Στο μεταξύ, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους άφησε στη Ρόδο το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε στο νησί τη Δευτέρα, παρότι οι αρχές έλαβαν μέτρα προστασίας.

Εντονότερα ήταν τα προβλήματα στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου Καλλιθέας όπου η πυροσβεστική απεγκλώβισε πολλούς οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητα τους.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων. Λόγω συσσώρευσης υδάτων εχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 12ο χλμ. Ρόδου - Λίνδου.

Τεράστια προβλήματα απο την κακοκαιρία σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Φαληράκι και πόλη Ρόδου

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στις τριάντα οικογένειες που διαμένουν στην Ψέριμο. Οι αρχές θα ζητήσουν την Τρίτη να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Η βροχή στην Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν και τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής. Ανάλογα προβλήματα επίσης παρουσιάζονται σε Κάλυμνο και Κω.

Συνεχείς, μικρής διάρκειας ήταν το βράδυ της Δευτέρας οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Τεράστια προβλήματα απο την κακοκαιρία σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Φαληράκι και πόλη Ρόδου

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Ρόδου για το θάνατο των τριών ανθρώπων στη νησί και τις εκτεταμένες καταστροφές απο τη θεομηνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι περιοχές της Ρόδου που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρών ήταν γνωστές στην Πολιτεά από το Δεκέμβριο του 2012. Είναι καταγεγραμμένες σε μελέτη, που συνέταξε, για το σύνολο της χώρας, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της 2007/60/ΕΚ. Οδηγίας.

ΣΚΑΪ